Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Är du en av Visions nya kursledare?

2024-02-14

Vision ökar i facklig styrka och det innebär att det är många nya förtroendevalda som behöver utbildning. Vill du vara en av dem som utbildar dem?

Anmälan är nu stängd! 

I Vision har vi nationella uppdrag och ett av dem är att vara kursledare. En nationell kursledare håller utbildningar enligt ett givet material hos klubbar, avdelningar och för Vision centralt. Utbildningarna sker fysiskt, på distans eller som blandat lärande. Nu behöver vi utöka vårt glada gäng kursledare och kanske är du den vi söker?

Ett utvecklande uppdrag

Att vara kursledare är ett utvecklande uppdrag, där du och deltagarna får nya kunskaper och erfarenheter.

Du blir en del av ett glatt gäng, får härliga kursledarkollegor och samarbetar med Visions Utbildningsenhet.

”Det bästa med att vara kursledare är att den energi jag får av att se fackliga ombud att få nya insikter och idéer. Jag lämnar varje kurstillfälle fylld av stolthet över vilken kraft vi har i vårt förbund och vilka stjärnor våra förtroendevalda är.”
/Tilde, nationell kursledare

Vem söker vi?

Först och främst tänker vi att du brinner för utbildning och för Vision.
Vi tänker att du är intresserad av människor och vuxnas lärande och utveckling. Du är glad och positiv och har lätt för att lyssna och kommunicera. Du är beredd att utbilda i både det fysiska och det digitala rummet.

Vi förutsätter att du är väl förtrogen med Vision och våra värderingar. Att du lever som vi lär. Att du är förtroendevald i Vision och har en förankring i arbetslivet.

"Jag hade turen att få gå en utbildning med otroligt inspirerande kursledare och kände att det där verkar spännande det vill jag prova.

Det bästa med att vara kursledare är att få träffa alla härliga Visionare som man får inspirera och som även inspirerar mig – att ständigt få utvecklas, lära mig nya saker och att få bli påfylld av energi som uppdraget som kursledare innebär."
/Pernilla, nationell kursledare

Förutsättningar för uppdraget

Som kursledare får du ersättning för förlorad arbetsinkomst när du är ledig för ett uppdrag och dessutom ett kursledararvode som ersättning för att du lägger tid på förberedelser. Om uppdraget är fysiskt, beställer du resor som till andra uppdrag hos vår resebyrå, enligt Visions resepolicy.

Utbildningsenheten bistår med material till utbildningarna, råd och pedagogisk kunskap.

Som nationell kursledare förväntas du ta minst två utbildningar per år, helst minst två per termin. Uppdragen fördelas i god tid så att du ska kunna planera ditt liv.

Varje år har vi två-dagars fortbildning för våra kursledare och du förväntas delta minst vartannat år. Till en början håller du grundläggande utbildning, för till exempel Vision-ombud och skyddsombud, för att sedan även hålla andra utbildningar inom vårt utbildningsutbud.

Praktisk information

Uppdraget inleds med fyra och en halv dagars utbildning fördelat på tre tillfällen. Under utbildningstiden kommer du att genomföra ett kursledaruppdrag tillsammans med en erfaren kursledare. För att bli kursledare behöver du kunna genomföra hela kursledarutbildningen.

Preliminära datum är dessa:
Träff 1: Fysisk utbildning 28–29 augusti (Stockholm)
Träff 2: Webbseminarium 20 september
Träff 3: Avslutande fysiska utbildningsdagar 4–5 december. (Stockholm)

Undrar du över något? Hör bara av dig! Lättast når du oss på kursledare@vision.se

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss