Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

  • Förtroendevalda diskuterar.

Vision som arbetsgivare går med i arbetsgivarorganisation

2022-08-19

För att ge Visions 260 tjänstemän samma goda villkor som förbundets medlemmar går Vision, i sin roll som arbetsgivare, med i Arbetsgivaralliansen. Detta berör endast kansliets tjänstemän och inte de kollektivavtal som Vision som fackförbund har för sina medlemmar med arbetsgivarparten.

Vision är en relativt stor arbetsgivare för 260 tjänstemän och som är anställda i Visions kansliorganisation. Samverkan och facklig dialog inom kansliet sker med den personalklubb som finns och där medarbetarna väljer sina förtroendevalda. Medarbetarna omfattas inte idag av något nationellt kollektivavtal men det finns lokala kollektivavtal på plats som i några delar följer avtalet inom regioner och kommuner. Många delar av avtalet är dock egenkonstruerade.

Frågor och svar

Varför går Vision med i en arbetsgivarorganisation?

Vi som arbetsgivare vill ge Visions medarbetare inom kansliet samma villkor som vi förhandlat fram för våra medlemmar på andra avtalsområden. Vi vill också få lite mer ordning och reda i vår egen partsmodell och minska de egenkonstruerade delarna av våra avtal.

Hur har beslutet fattats?

Det är presidiet i Vision som har mandatet att fatta beslut i personalpolitiska frågor för Vision som arbetsgivare och det är i den grupperingen som samtal har förts om detta. Beslut att gå med har nyligen tagits och just nu pågår arbete mellan Vision och Arbetsgivaralliansen för att få alla detaljer på plats inför inträdet. Beslutet har fattats efter förslag från ledningsgruppen och självklart efter att samverkan med personalklubben skett.

Hur påverkas partsarbetet med Arbetsgivaralliansen?

Vision som fackförbund förespråkar partsmodellen där både arbetsgivare och medarbetare är organiserade. Att själva tillhöra en arbetsgivarorganisation är därför i linje med vår ideologiska idé.  

Vi har noga avvägt potentiella risker med att tillhöra en arbetsgivarorganisation som också är vår motpart som fackförbund. Efter att ha fått försäkringar om att vårt inträde inte på något vis ska påverka vårt förhållande till Arbetsgivaralliansen som motpart har vi gjort bedömningen att inträdet inte utgör en risk. Vi kommer att kunna representera våra medlemmar inom våra egna tecknade avtal med Arbetsgivaralliansen på exakt samma sätt som tidigare.

Har du fler frågor?

Om du har frågor och funderingar kring de praktiska och personalpolitiska delarna i denna fråga så kontakta HR-chef Matts Hansson eller kanslichef Karin Ottosson. Om du har frågor kring beslutsfattandet och annat kopplat till förbundsstyrelsen så kontakta Förbundsordförande Veronica Magnusson. 

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss