Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Förtroendevald i Vision.

Utveckla ditt fackliga ledarskap – spännande utbildningar att söka i höst!

2022-09-14

Vision erbjuder dig som är förtroendevald en rad kurser i fackligt ledarskap. Nu i höst kan du till exempel söka två utbildningar som hjälper dig att skapa facklig handling på arbetsplatsen!  

Som förtroendevald är du en viktig ledare inom Vision. Du representerar förbundet i dialog med både medlemmar och arbetsgivare och är grundpelaren i vårt gemensamma arbete för att skapa ett bättre arbetsliv. Därför är det viktigt att ha en trygg grund i förbundets värderingar och ha verktygen för att skapa action på arbetsplatsen!

Nu i höst kan du söka två utbildningar som ger en bra grund för facklig handling. Den ena genomförs i samarbete med Ledarinstitutet, och den andra arrangeras av det prestigefyllda Harvard Kennedy School.

Visions idéburna ledarskapsutbildning för facklig handling (VI)

Det här är en utbildning för dig som redan har bra koll på Visions värdegrund och organisation och som varit förtroendevald i minst fem år. Den är rätt för dig som vill gå från ord till handling och söker både inspiration och konkreta verktyg för att göra skillnad.

Omfattning

Kursen pågår under mitten av december till mitten av juni, men tar totalt cirka åtta dagar. Ni ses både fysiskt i Stockholm och digitalt. Vision står för alla kostnader kopplade till resor och logi.

– Vill man ha lite mer kött på benen och få ut mer av sitt fackliga uppdrag och ledarskap så ska man gå den här utbildningen, säger en tidigare deltagare.

Hur och när söker jag?

Du ansöker till utbildningen på vision.se. Ansökan är öppen nu och fram till 16 oktober.

Visions idéburna ledarskapsutbildning

Ledarskap, organisering och handling

Har du en idé om ett förändringsprojekt eller initiativ du skulle vilja driva för Vision? Vi erbjuder en unik möjlighet att gå distansutbildningen ” Leadership, Organizing and Action: Leading Change” på Harvard Kennedy School. Genom kursen får du kunskap och stöd för att kunna förverkliga din idé.

Omfattning

Kursen ges under 15 veckor mellan februari och maj och du behöver kunna jobba med utbildningen på halvtid under den perioden.

Hur och när söker jag?

I en första ansökningsomgång skickar du in ditt förslag till Vision. Ansökan är öppen mellan 27 september och 4 november för kursstart 2023. Därefter får de som valts ut stöd i att skriva sin ansökan till Harvard, som i sin tur väljer ut vilka deltagare som får plats på utbildningen. Vision står för hela kursavgiften. 

Ledarskap, organisering och handling

Relaterat

Visions fackliga ledarskapsutbildningar

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss