Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Dator med tangenter

Vision går över till ny plattform för aktiviteter och utbildningar

2022-05-30

Under sommaren påbörjas flytten till en ny digital plattform för Visions alla utbildningar och aktiviteter. Syftet är att det ska bli enklare att få en överblick av det som finns tillgängligt och att i större utsträckning utgå ifrån användarnas behov.

I den första fasen som sker under sommaren kommer Visions e-utbildningar att flyttas till den nya plattformen.

- Vi gör överflyttningen steg för steg, med målbilden att samtliga av Visions aktiviteter och utbildningar ska samlas på ett och samma ställe. Det ska bli enklare för förtroendevalda och medlemmar att se vad som erbjuds just dem, och läranderesan med oss ska bli ännu bättre, säger Carl-Johan Schnell, utbildningsstrateg på Vision.

Frågor och svar

Varför behöver vi en ny aktivitets- och lärportal?

Vi tror att alla som någon gång försökt hitta en utbildning på vision.se kan hålla med om att det är ganska svårt och krångligt. Med den nya aktivitets-och lärportalen får vi möjlighet att tydligare och enklare visa upp alla aktiviteter och utbildningar. Det kommer bli enklare att hitta och anmäla sig till det man behöver och vill gå. Ambitionen är att skapa ett nav där vi kan samla och presentera allt det vi gör i förbundet på ett enkelt och tydligt sätt. Med portalen får vi också verktyg för att skapa bättre och mer effektiva lärresor

Kan avdelningar använda aktivitets- och lärportalen?

I det första steget kommer alla kunna hitta och gå våra e-utbildningar. I de efterföljande stegen bygger vi på med funktionalitet för andra typer av utbildningar och här kommer också de aktiviteter och utbildningar som avdelningarna redan idag lägger in via Mina sidor på sikt finnas med.

Kommer jag kunna se min kurshistorik i ALP och kommer det jag gjort tidigare sparas eller börjar allt från noll?

Ja, kurshistoriken kommer finnas i aktivitets- och lärportalen. Historik över utbildningar du gått tidigare finns kvar och hämtas upp till portalen. Ingenting kommer att försvinna bara för att vi går över till en ny portal.

Kommer jag kunna hitta annan utbildning än e-lärande?

Ja, på sikt kommer alla aktiviteter och utbildningar finnas i portalen. Vi börjar med steg 1 där vi flyttar över alla våra e-utbildningar. Med det på plats kommer vi gå vidare med ytterligare steg för att bygga ut katalogen.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss