Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Förtroendevald använder Vision-appen.

Bättre förutsättningar genom utveckling av digitala verktyg och stöd

2022-11-24

Just nu genomför Vision en behovskartläggning kring vilket behov du som förtroendevald har av digitalt stöd och digitala verktyg. Syftet med kartläggningen är för att Visions förtroendevalda ska ha rätt förutsättningar för att klara av sitt uppdrag så bra som möjligt.

Kartläggningen är tänkt att användas som grund i arbetet med att utveckla Visions digitala stöd och verktyg, både kortsiktigt och i satsningen för att öka i facklig styrka. Vi frågar utifrån två aspekter: samarbete och kommunikation.

  • Samarbete. Med samarbete avses till exempel gemensamt arbete i avdelningen eller klubben, erfarenhetsutbyte och gemensamma aktiviteter med andra. Det kan handla om exempelvis digitala möten samt dokument- och ärendehantering.
  • Information och kommunikation. Med kommunikation avses att ge och ta emot information till olika målgrupper, som exempelvis mejl och massutskick.

Observera att denna enkät fokuserar på utveckling av Visions digitala stöd- och verktyg. Om du har förbättringsförslag kring befintligt stöd på Mina sidor och andra verktyg finns det en referensgrupp där du gärna får delta. Anmäl ditt intresse genom att mejla mina.sidor@vision.se

Har du frågor om enkäten eller utvecklingsarbetet som just nu pågår? Välkommen att mejla karin.flinkenberg@vision.se

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss