Lön och villkor

Lön för enhetschefer inom administration – hela listan

25 januari 2023

Hur mycket tjänar en enhetschef inom administration? Vi har svaren i vår stora lönetabell där du hittar medellöner för administrativa chefer i kommuner och regioner.

Snittlönen för enhetschefer inom administration är nästan 57 921 kronor i månaden. 

Det visar Chefen i fokus kartläggning av medellöner för enhetscheferna.

De som jobbar i Region Stockholm eller i en kommun i Stockholms län kan dock tjäna tiotusentals kronor mer i månaden än dem som jobbar i de regioner och kommuner som betalar lägst lön.

Lista: Lön för enhetschefer inom administration i kommuner och regioner

Fler lönetabeller:

Läs mer om löner i Tidningen Vision:

Så är undersökningen gjord

Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.

Chefen i fokus har begärt in uppgifter om enhetschefernas medellöner för 12 områden/aid-koder i kommunerna och 5 områden/aid-koder i regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022.

Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.

Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner grupperar sina chefer på exakt samma sätt.


Relaterade artiklar