Lön och villkor

Lön för löneadministratör och personaladministratör – hela listan

19 januari 2024

Vad tjänar en löneadministratör och personaladministratör? Lönen är 32 912 kronor i månaden i snitt. Det visar Tidningen Visions kartläggning av löner i alla kommuner och regioner 2023.

Tidningen Vision har kartlagt lönen för löneadministratörer, löneassistenter, personaladministratörer och personalassistenter i landets samtliga kommuner och regioner.

Det skiljer tusentals kronor mellan den kommun som har högst lön och den som har lägst.

Lidingö kommun ligger i topp. Där tjänar löneadministratörer och personaladministratörer 44 608 kronor i snitt.

Lägst är lönen i Lidköpings kommun – 28 375 kronor.

I snitt tjänar löneadministratörer och personaladministratörer 32 912 kronor i månaden 2023. Det är en ökning med 3,4 procent jämfört med 2022.

Lista: Lön för löneadministratörer och personaladministratörer i kommuner och regioner

Statistiken nedan omfattar titlarna löneassistent, personalassistent, löneadministratör, personaladministratör, PA-assistent, lönekonsult, lönesekreterare,  lönespecialist, bemanningsadministratör, bemanningsassistent och HR-administratör.

Fler lönetabeller för dig inom administration:

→ Lön administratör

→ Lön ekonomiadministratör

→ Lön receptionist och telefonist

→ Lön skoladministratör

→ Lön nämndsekreterare (handläggarnivå)

Läs mer i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Så höga är de administrativa chefernas löner

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar