• Löneadministratörers och personaladministratörers löner skiljer många tusenlappar beroende på vilken arbetsgivare man har.

Lön och villkor

Lön för löneadministratör och personaladministratör – hela listan

25 januari 2023

Medellönen för löneadministratörer och personaladministratörer är 31 800 kronor i månaden. Det visar lönestatistik för alla kommuner och regioner 2022.

Tidningen Vision har kartlagt medellönen för löneadministratörer, löneassistenter, personaladministratörer och personalassistenter i landets samtliga kommuner och regioner.

Det skiljer 13 000 kronor mellan den kommun som har högst snittlön och den som har lägst.

Värmdö kommun ligger i topp. Där tjänar löneadministratörer och personaladministratörer drygt 39 800 kronor i genomsnitt.

Lägst är lönen i Östhammars kommun – 26 800 kronor – visar Tidningen Visions granskning.

I regionerna är det Sörmland som har högst löner, medan Gävleborg har lägst.

I snitt tjänar löneadministratörer och personaladministratörer 31 800 kronor i månaden.

Lista: Lön för löneadministratörer och personaladministratörer i kommuner och regioner

Statistiken nedan omfattar titlarna löneassistent, personalassistent, löneadministratör, personaladministratör, PA-assistent, lönekonsult, lönesekreterare,  lönespecialist, bemanningsadministratör, bemanningsassistent och HR-administratör.

Fler lönetabeller för dig inom administration:

Läs mer i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så höga är de administrativa chefernas löner

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar