Lön och villkor

Lön för skoladministratörer – hela listan

19 januari 2024

Vad tjänar en skoladministratör? Lönen för skoladministratörer och skolassistenter är 33 348 kronor i snitt, visar Tidningen Visions kartläggning.

I många kommuner i Stockholmsområdet ligger lönen för skoladministratörer och skolassistenter på över 37 000 kronor i månaden i snitt.

Det visar Tidningen Visions kartläggning av kommunernas och regionernas löner 2023.

Den kommun som toppar listan över högst lön är Nykvarn. Där tjänar en skoladministratör i snitt 40 553 kronor i månaden.

Lista: Lön för skoladministratörer och skolassistenter i kommuner

Statistiken i tabellen nedan omfattar skolassistent, fritidsassistent, skoladministratör, rektorsassistent, administratör förskola och skolkanslist.

Fler lönetabeller för dig inom administration:

→ Lön administratör

→ Lön ekonomiadministratör

→ Lön personaladministratör och löneadministratör

→ Lön receptionist och telefonist

→ Lön nämndsekreterare (handläggarnivå)

Läs mer i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Så höga är de administrativa chefernas löner

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar