Lön och villkor

Lön för medicinsk sekreterare - hela listan

19 januari 2024

Vad tjänar en medicinsk sekreterare, vårdadministratör och läkarsekreterare? Lönen är 29 872 kronor i månaden i snitt. Det visar Tidningen Visions stora kartläggning.

En medicinsk sekreterare har en lön på 29 872 kronor i snitt. Det visar Tidningen Visions kartläggning av löner 2023.

Medicinska sekreterare, vårdadministratörer och läkarsekreterare i Region Stockholm tjänar mest i landet. Deras lön ligger på 32 100 kronor i snitt.

Lägst löner har medicinska sekreterare, vårdadministratörer och läkarsekreterare i Värmland. De har en lön 28 421 kronor i snitt.

Lista: Lön för medicinska sekreterare i regioner

Vill du veta hur din egen region ligger till i förhållande till alla andra? Kolla in statistiken nedan.

Fler lönetabeller:

→ Lön inom kommun och region

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Lön för chefer

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar