Lön och villkor

Lön för medicinsk sekreterare - hela listan

25 januari 2023

Vad tjänar en medicinsk sekreterare och vårdadministratör? Vi har svaret. Klicka dig in och ta del av Tidningen Visions stora lönekartläggning med snittlöner.

I snitt tjänar en medicinsk sekreterare 28 845 kronor. Det visar Tidningen Visions unika kartläggning.

Medicinska sekreterare/vårdadministratörer i Stockholm tjänar bäst i landet. Deras medellön ligger på 30 682 kronor. Lägst löner har medicinska /vårdadministratörer i Värmland. Där ligger snittlönen på 27 500 kronor.

Lista: Lön för medicinska sekreterare i regioner

Vill du veta hur din egen region ligger till i förhållande till alla andra? Kolla in statistiken nedan som också innehåller yrkestitlar som administratör it och administratör/kommunikation.

Fler lönetabeller:

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar