Lön och villkor

Lön för it-handläggare – hela listan

25 januari 2023

Över 10 000 kronor. Så mycket varierar lönerna bland Sveriges it-handläggare. Se alla löner här.

För att få en bild av hur löneläget såg ut för it-handläggare under 2022 har Tidningen Vision kartlagt lönerna för yrkesgruppen.

Granskningen visar att medellönen för it-handläggare är 43 128 kronor.

I regionerna skiljer sig medellönerna med över 10 000 kronor mellan it-handläggare i Stockholm, som har 48 830 kronor, jämfört med it-handläggare i Blekinge, som tjänar på 38 669 kronor. 

Även bland kommunerna ligger Stockholm i topp, där it-handläggare i Ekerö tjänar högst med en lön på strax över 51 000 kronor. 

Lista: Lön för it-handläggare i kommuner och regioner

Se hur du och din arbetsplats hamnar i lönestatistiken här nedan. Lönestatistiken berör titlar som: it-sekreterare, it-strateg, it-samordnare, it-handläggare, it-konsult, webbdesigner, systemförvaltare, it-utbildare.

Fler lönetabeller för dig inom teknik:

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar