Lön och villkor

Lön för it-handläggare – hela listan

23 januari 2024

Vad tjänar en it-handläggare? Lönen för it-handläggare är 44 541 kronor i snitt. Det visar Tidningen Visions kartläggning.

Tidningen Vision har kartlagt lönerna för it-handläggare 2023. Granskningen visar att lönen för it-handläggare är 44 541 kronor i snitt.

Lönen i regionerna skiljer sig över 10 000 kronor – it-handläggare i Region Stockholm tjänar 51 246 i snitt medan de som jobbar i Region Gotland har en lön på 39 915 i snitt.

Bland kommunerna ligger Nacka i topp, där har it-handläggare i snitt en lön på 52 526 kronor. Lägst är medellönen i Mark, 33 500 kronor.

Lista: Lön för it-handläggare i kommuner och regioner

Se hur du och din arbetsplats hamnar i lönestatistiken här nedan. Lönestatistiken berör titlar som: it-sekreterare, it-strateg, it-samordnare, it-handläggare, it-konsult, webbdesigner, systemförvaltare, it-utbildare.

Fler lönetabeller för dig inom teknik:

→ Lön drifttekniker

→ Lön ingenjör

→ Lön it-tekniker

→ Lön miljöinspektör och hälsoskyddsinspektör

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Lön it-chef

→ Lön teknikchef och miljöchef

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar