Lön och villkor

Lön för drifttekniker – hela listan

23 januari 2024

Vad tjänar en drifttekniker? Lönen för drifttekniker är 34 107 kronor i månaden i snitt. Det visar Tidningen Visions kartläggning av lönen i alla kommuner och regioner.

Tidningen Vision har kartlagt lönen för drifttekniker 2023.

Granskningen visar att 2023 var lönen för drifttekniker i kommuner och regioner 34 107 kronor i snitt, vilket är en ökning med 3,9 procent sedan 2022.

Högst lön bland regionerna har driftteknikerna i Region Blekinge, där lönen är 50 959 kronor i snitt. Lägst lön har driftteknikerna i Västernorrland, med 32 201 kronor i snitt.

Bland kommunerna är det Upplands-Bro som har högst lön: 51 000 kronor i månaden i snitt. Lägst lön har drifttekniker i Mora, där snittet ligger på 28 157 kronor.

Lista: Lön för drifttekniker i kommuner och regioner

Se hur du och din arbetsplats hamnar i lönestatistiken nedan som berör lön för drifttekniker, maskinskötare, värmeskötare, fastighetstekniker, maskinist, maskinreparatör, VA-tekniker och driftledare.

Fler lönetabeller för dig inom teknik:

→ Lön ingenjör

→ Lön it-handläggare

→ Lön it-tekniker

→ Lön miljöinspektör och hälsoskyddsinspektör

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Lön it-chef

→ Lön teknikchef och miljöchef

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar