Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Tre personer sitter i ett gemensamt möte.

Aktuellt i förbundsstyrelsen

På denna sida publiceras korta rapporter från förbundsstyrelsens sammanträdanden, detta för att förtroendevalda och medlemmar i Vision ska ha möjlighet att följa vad som händer i Visions förbundsstyrelse. Blir du intresserad och vill veta mer? Du kan alltid mejla forbundsstyrelsen@vision.se

24-26 januari

Under förbundsstyrelsens möte i januari arbetade vi med kommande inriktning 2024–2028. Vi fick besök av Ann-Therése Enarsson, vd, Futurion som höll en föreläsning för oss. Hon har arbetat på Futurion sedan 2016 och hon berättade lite om de områden som Futurion fokuserar på just nu som är kompetensutveckling och omställning, distansarbete och ungas värderingar. Futurion arbetar också med integriteten i arbetslivet med den ökade spårbarheten. Peter Andersson, strategisk rådgivare höll i en workshop för förbundsstyrelsen där vi fick möjlighet att fundera kring de reflektioner vi har just nu kring förbundsstyrelsens arbete med inriktning 2024–2028. Vi fick också möjlighet att ge förslag på teman som är angelägna att förbundsstyrelsen berör under året. Förbundsstyrelsen kommer under året att omvärldsbevaka, föra dialoger och arbeta strategiskt för att ta fram ett förslag på inriktning 2024–2028 till kongressen som kommer vara under hösten 2024.

Förbundsstyrelsen gick också igenom planeringen för år 2023, vi går in i ett spännande år för förbundsstyrelsen, förra året beslutade förbundsmötet om Satsning på ökad facklig styrka och under året kommer förbundsstyrelsen fatta beslut om satsningen och följa upp arbetet. Under året börjar även avtalsrörelsen, det är ett extra utmanande år med inflation och höjda elpriser och oro i omvärlden. Förbundsstyrelsen kommer också arbeta för att föra dialog och ha möten med förtroendevalda. Bland annat kommer vi fortsätta med Hur är läget-fikorna. Nästa fika är den 10 mars och temat är Visions internationella arbete.

Hur är läget-fikor

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss