Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Tre personer sitter i ett gemensamt möte.

Aktuellt i förbundsstyrelsen

På denna sida publiceras korta rapporter från förbundsstyrelsens sammanträdanden, detta för att förtroendevalda och medlemmar i Vision ska ha möjlighet att följa vad som händer i Visions förbundsstyrelse. Blir du intresserad och vill veta mer? Du kan alltid mejla forbundsstyrelsen@vision.se

27-28 oktober 

Eftervalsanalys

Förbundsstyrelsen fick en eftervalsanalys hur det påverkar Visions medlemmar. Partipolitiken förändras dag för dag efter valet, och Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef gav en dagsaktuell rapport. Hon berättade om de områden som påverkar våra medlemmar och vilka politikområden som vi saknar. Hon gick igenom valresultatet nationellt, i regionerna och kommunerna. Eva-Lotta berättade även om olika områden som Vision behöver bevaka, bland annat så finns en oro att reglerna för a-kassan kommer försämras under mandatperioden. Vision kommer nu att bevaka, följa och påverka politiken på nationell, regional och lokal nivå.

Medlemsavgift 2023

Patrik Säker, chef för medlemsenheten, berättade att förbundsmötet 2022 valde en ny avgiftsmodell som skall börja gälla from 1 april 2023. Fram till dess gäller den gamla avgiftsmodellen, förbundsstyrelsen tog därför beslut om avgifter i den gamla och den nya modellen för 2023. Patrik Säker berättade om vad som händer nu och visade en tidslinje från arbetet med införandet av den nya modellen för medlemsavgift.

Satsning att öka i facklig styrka

Jenny Petersson, stabschef, lyfte att förbundsmötet beslutade om satsningen att öka i facklig styrka och berättade att detta innebär att vi ska formera styrningen av satsningen och ett första beslut om tillskjutande av pengar behöver fattas. Dalia Eid, Genc Beqiri och Kim Jutterström, kommer att ingå i den övergripande referensgruppen för Satsning att öka i facklig styrka. På förbundsstyrelsemötet i december kommer förbundsstyrelsen att få ytterligare kompletteringar kring fas ett. Karin Ottosson, kanslichef, berättade om kansliets arbete framåt.

Efter förbundsmötet

Förbundsstyrelsen fick under sitt möte möjlighet att ta del av några övergripande resultat från utvärderingen av förbundsmötet. Utvärderingen visar att 88,5 procent av deltagarna var nöjda eller mycket nöjda med förbundsmötet. Förbundsstyrelsen fick möjlighet att göra en första kortare reflektion av förbundsmötet, de diskuterade vad förbundsstyrelsen behöver ta med sig efter förbundsmötet? Vad behöver förbundsstyrelsen utveckla inför kommande förbundsmöten? och Vad som var positivt med förbundsmötet som förbundsstyrelsen ska behålla inför kommande förbundsmöten?