Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Tre personer vid ett bord med koppar och pennor.

Aktuellt i förbundsstyrelsen

Här publiceras korta rapporter från förbundsstyrelsens sammanträdanden, för att du som förtroendevald eller medlem i Vision ska kunna följa vad som händer i Visions förbundsstyrelse.

Vill du veta mer? Du kan alltid mejla till forbundsstyrelsen@vision.se.

20–21 september 

Nytt digitalt hus

Förbundsmötet förra året beslutade att en ny webb ska byggas. Förbundsstyrelsen beslutade i september om finansiering för en ny digital plattform som ger medlemmar och förtroendevalda ett modernt och personifierat stöd och yrkestilltal som kan underlätta rekryteringen. Det handlar om en hållbar investering för dagens och morgondagens behov av rekrytering, inflytande, engagemang och verktyg förmedlemmar och förtroendevalda i vardagen.

Visions ställningstaganden om partipolitisk obundenhet

Att Vision är partipolitiskt obundna innebär att vi inte är kopplade till ett specifikt parti – och att vi varken ger stöd till, eller får stöd av, ett visst politiskt parti. 

Vi driver fackligt-politiska frågor som handlar om våra medlemmars förutsättningar att göra ett bra och professionellt arbete. Om det – från ett eller flera partier – kommer förslag eller initiativ som berör Visions medlemmar och ligger i linje med vår fackliga politik kan vi stödja dem. Om de inte stämmer överens med vår syn kan vi vara kritiska och peka på andra lösningar. 

Alla våra ställningstagande bygger på vad som ligger i våra medlemmars intresse – inte på om ett visst parti driver en viss fråga. Sakfrågorna står i centrum för oss. 

Byte av betalsätt

Idag erbjuder Vision betalning av medlemsavgiften genom löneavdrag hos arbetsgivare som har Nordea eller Swedbank. Nordea har valt att säga upp avtalet och därför kommer vi inom kort inte längre kunna erbjuda löneavdrag för ca 30 000 medlemmar. Om medlemmar på din arbetsplats berörs av detta har du som är förtroendevald fått mer information via mejl. Vision vill att så många som möjligt av de berörda medlemmarna ska byta betalsätt så snart som möjligt. Därför har Vision åtta medarbetare som just nu ringer upp medlemmar i syfte att underlätta övergången till nytt betalsätt. Från och med idag kommer vi också börja göra e-postutskick. Senare i höst kommer vi även att göra sms och postutskick. De medlemmar som eventuellt inte byter kommer också att få besked inför att deras löneavdrag upphör. Alla yrkesverksamma medlemmar som byter från löneavdrag eller faktura till autogiro kommer att få en Sverigecheck på 200 kr. För frågor om detta mejla: autogiro@vision.se eller ring 0771-44 00 00 (knappval 9)

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss