Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Tre personer vid ett bord med koppar och pennor.

Aktuellt i förbundsstyrelsen

Här publiceras korta rapporter från förbundsstyrelsens sammanträdanden, för att du som förtroendevald eller medlem i Vision ska kunna följa vad som händer i Visions förbundsstyrelse.

Vill du veta mer? Du kan alltid mejla till forbundsstyrelsen@vision.se.

29–31 januari   

Vision ökar för 13:e året i rad! 

Antalet medlemmar i fackförbundet Vision ökar kraftigt. Under 2023 hade Vision det största inflödet av medlemmar under hela 2000-talet och en fjärdedel av de nya yrkesverksamma medlemmarna är under 30 år.

Över 27 000 personer valde att bli medlemmar i Vision under 2023, vilket är det största inflödet under 2000-talet. Ökningen visar att många, inte minst unga, prioriterar ett fackligt medlemskap i oroliga tider.

Rapport från TCO

Charlotta Helge, samhällspolitisk chef på TCO, berättade om TCOs påverkansarbete under 2024. Det är ett supervalår i år, det kommer att ske val i Ryssland i mars, EU i juni och USA i november. Det är flera internationella konflikter som pågår och Sverige har ansökt om att gå med i Nato. Det är ett tufft ekonomiskt läge för kommuner och regioner och det finns stora utmaningar kring kompetensförsörjning. Hushållens ekonomi påverkar avtalsrörelsen och det finns nya utmaningar för partsmodellen där strejkrätt och sympatiåtgärder diskuteras. 

Rekord i synlighet för förtroendevalda lokalt!

Under förra året slog vi rekord i hur många förtroendevalda som syntes i media lokalt. Vår förbundsordförande Veronica Magnusson ökade också sin synlighet i media jämfört med tidigare år. Totalt sätt så ökar synligheten för Vision i press och media under 2023 jämfört med tidigare år!

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss