Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Det finns många sätt för dig som är medlem att påverka i Vision.

Inflytande i Vision

Som medlem i Vision kan du påverka på olika sätt. Du kan engagera dig på din arbetsplats eller i din lokala avdelning eller klubb. Du kan också delta i tematräffar eller lämna en motion.

Vision är en modern facklig organisation som vill leda utvecklingen. Vår organisation ska präglas av medlemsinflytande och engagemang samt ha fokus på organisering och att öka i facklig styrka. Vision ska förknippas med nytänkande och ta tillvara på nya möjligheter för såväl medlemmar som förtroendevalda

Var med och påverka

Det finns flera sätt för dig som är medlem att påverka Visions arbete.

Så påverkar du i din avdelning eller klubb

Vision är en demokratisk organisation som drivs och utvecklas av medlemmarna. Vill du veta mer om hur du påverkar din avdelning eller klubb? Här finns hjälpen!

Påverka i din avdelning eller klubb

Så skriver du en motion

Ett mer formellt sätt att påverka och få inflytande i Vision är att skriva en motion. Andra sätt att påverka är att lyfta idéer och förslag på olika nivåer i Vision.

Skriv en motion

Tematräffar

Tematräffar är ett arbetssätt för att öka inflytandet i Vision. Målet är att öka möjligheten för medlemmar och förtroendevalda att kunna påverka Visions verksamhet.

Tematräffar

Gör skillnad på din arbetsplats!

Vill du förbättra något på din arbetsplats? Då är engagemangskiosken för dig. Ordna en fika eller ett möte – allt finns i färdiga koncept att ladda ner!

Engagemangskiosken

Så kan du påverka

Visions förbundsstyrelse tipsar om hur just du kan påverka Vision och det fackliga arbetet.

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss