Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Illustration med två händer som tar i hand

Tio sämsta länderna att arbeta i 2023

2023-06-30

Idag släpps Global Rights Index, världsfacket ITUCs årliga rapport. Rapporten kartlägger hur mänskliga rättigheter i arbetslivet respekteras i 149 granskade länder.

Global Rights Index 2023, världsfacket ITUCs tionde rättighetsindex, visar på en fortsatt negativ utveckling där yttrandefriheten är hårt ansatt och fackligt arbete förenat med livsfara. Totalt har 149 länder granskats och betygssätts utifrån 97 kriterier, med utgångspunkt från rättspraxis och FN-organet ILO:s konventioner.

Årets rapport visar att:

  • Arbetstagare utsattes för våld i 44 länder.
  • Fackligt aktiva dödades i 8 länder.
  • Arbetstagare greps eller häktades i 69 länder.
  • 77 procent av länderna i rapporten förbjöd arbetstagare att gå med i facket.
  • 87 procent av länderna har inskränkt strejkrätten.
  • 42 procent av länderna begränsade yttrande- och organisationsfriheten.

Tio värsta länderna att arbeta i

Rapporten listar också världens tio sämsta länder för arbetstagare: Bangladesh, Belarus, Ecuador, Egypten, Eswatini (tidigare Swaziland), Guatemala, Myanmar, Tunisien, Filippinerna och Turkiet.

Ecuador och Tunisien är nykomlingar på fackets bottenlista som presenteras för tionde året.

Vision gav i december 2022 stöd till fackliga organisationer i Ecuador att driva rättsfall för att säkerställa efterlevnad av ILO:s konventioner om fackliga rättigheter. Vid samma tillfälle gjordes även en donation till fackliga, i bland annat Bangladesh, för att stötta skapandet av ett sydasiatiskt nätverk inom avfallssektorn. Arbetare i denna sektor är särskilt utsatta och har väldigt dåliga arbetsförhållanden i samtliga länder i nätverket.

Vision stöttar också på olika sätt fackligt arbete i Egypten, Tunisien och Turkiet och har tidigare stöttat fackligt arbete i Belarus, Eswatini, Myanmar och Filippinerna.

Ny utbetalning från Solidaritetsfonden

Varför ska vi i Sverige engagera oss?

  • Vi har kollegor i andra länder som har sämre villkor.
  • Fattigdom, sociala orättvisor och klimatkrisen är svårt bekämpa om arbetstagare saknar rättigheter och inte kan försörja sig.
  • Att vara fackligt engagerad och ha möjlighet att göra sin röst hörd är för många en självklarhet, inte minst för oss i Sverige. Så ser det inte ut överallt i världen.

Visions arbete med att stärka fackliga rättigheter i andra länder

Visions solidaritetsfond har möjlighet att stödja upp ekonomiskt när behov uppstår och är ett komplement till Visions övriga mer långsiktiga internationella arbete som bedrivs till stor del med stöd från Sida. Solidaritetsfonden har genom åren stöttat fackförbund och fackligt aktiva över hela världen och finansieras av våra medlemmar. Vissa avdelningar, klubbar och medlemmar gör även regelbundna donationer till fonden.

Solidaritetsfonden – Stöd fackliga kollegor i världen

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss