Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Pärmar i bokhylla.

Försäkringar när du byter fackförbund

Viktigt att veta om försäkringarna om du inte är fullt arbetsför eller inte uppfyller hälsokraven, när du byter fackförbund till Vision.

När du byter fackförbund till Vision

När du blir medlem i Vision ansluts du automatiskt till fyra olika försäkringar:

  • Livförsäkring
  • Sjukförsäkring
  • Trygghetskapitalförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring

Försäkringarna är kostnadsfria de första tre månaderna och du kan när som helst avanmäla dig från försäkringarna. Under dina tre första medlemsmånader kan du gå igenom ditt och din familjs försäkringsbehov. Du kan till exempel höja försäkringsbeloppen, teckna barnförsäkring eller försäkra en make, registrerad partner eller sambo. Väljer du att utöka försäkringsskyddet blir även dessa försäkringar kostnadsfria under den tid av de tre första månaderna som återstår. 

Om du inte säger upp försäkringarna inom två månader förlängs de automatiskt. När det gäller liv- och sjukförsäkringarna finns det hälsokrav för att omfattas av försäkringarna.

Om du inte uppfyller hälsokraven vid inträdet i Vision ska du kontakta försäkringsbolaget Skandia för att avanmäla dig.

Om du inte är fullt arbetsför när du byter

Från och med den 1 maj 2011 kan du som inte är fullt arbetsför och går med i Vision få en reducerad livförsäkring, med ett belopp upp till 100 000 kronor. För att få det begränsade skyddet kontaktar du Skandia. När du är fullt arbetsför igen kan du ansöka om ett fullt försäkringsskydd, med en hälsodeklaration.

Om du har en make eller sambo som också vill teckna försäkringarna som medförsäkrad krävs en hälsodeklaration.

Vanligtvis finns möjligheten att teckna en individuell fortsättningsförsäkring hos det försäkringsbolag där du sedan tidigare har dina gruppförsäkringar. Kostnaden är högre jämfört med om du är försäkrad via en gruppförsäkring, men du behåller då samma försäkringsskydd som du har sedan tidigare. Observera att du då har en individuell försäkring. Om förbättringar förhandlas fram av ditt gamla fackförbund gäller de inte för dig. 

Frågor & svar