Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • En medlem samtalar med kollega.

Medlemsförsäkringar – teckna försäkring via facket

Som medlem i Vision kan du teckna förmånliga försäkringar via Skandia och Folksam. Visions medlemsförsäkringar har bra villkor och lägre premie.

Försäkringar hos Skandia

Skandias personförsäkringar ger dig ekonomisk ersättning vid olycksfall, sjukdom och dödsfall. Välj vilka försäkringar som passar dig och din familj och teckna via facket till en låg kostnad.

Visions försäkringar hos Skandia (skandia.se)

Ny medlem? Kostnadsfria försäkringar i tre månader

Du som är ny medlem i facket Vision får några av Skandias försäkringar kostnadsfritt i tre månader med väldigt enkla hälsokrav:

 • livförsäkring
 • sjukförsäkring
 • olycksfallsförsäkring
 • trygghetskapitalförsäkring.

Försäkringar för dig som är ny medlem (skandia.se)

Livförsäkring

Livförsäkringen ger ekonomisk trygghet om en försörjare dör. Engångs­beloppet kan exempelvis göra att familjen har råd att bo kvar i huset eller bostadsrätten. Försäkringen innehåller också begravningshjälp om du har barn och betalas ut om ditt barn dör före 20 års ålder.

Livförsäkring (skandia.se)

Familjeskydd

Familjeskyddet ger anhöriga en bättre ekonomisk möjlighet att klara den närmaste tiden efter ett dödsfall. Pengarna betalas ut varje månad och blir ett extra tillskott under de första fem åren.

Familjeskydd (skandia.se)

Sjukförsäkring med hälsoförsäkring

Om du blir sjuk minskar din inkomst. Sjukförsäkringen ger dig ett skattefritt extrabelopp varje månad om du blir långvarigt sjuk. Pengarna betalas ut efter en karenstid på tre månader.

Du har också tillgång till en hälso­försäkring. Den kan ge förebyggande hjälp vid risk för sjukskrivning på grund av stress och psykisk ohälsa.

Sjukförsäkring med hälsoförsäkring (skandia.se)

Trygghetskapitalförsäkring med diagnosförsäkring

Trygghetskapital­försäkringen ger extra ersättning om du blir långvarigt sjuk och vid vissa diagnoser som till exempel cancer, hjärtinfarkt och stroke. Trygghets­kapitalets storlek baseras på ditt försäkrings­­belopp, din ålder och graden av nedsatt arbetsförmåga.

Trygghetskapitalförsäkring med diagnosförsäkring (skandia.se)

Diagnosförsäkring

Diagnosförsäkringen ger ersättning vid vissa diagnoser som till exempel cancer, hjärtinfarkt och stroke.

Diagnosförsäkring (skandia.se)

Olycksfallsförsäkring

Försäkringen gäller dygnet runt och har ingen självrisk. Om olyckan är framme kan du bland annat få ersättning vid funktions­nedsättning, dödsfall och kostnader för vård, tandskador och rehabilitering.

Olycksfallsförsäkring (skandia.se)

Barn- och gravidförsäkring

Barn är ofta sämre försäkrade än vuxna. Men med vår barn­försäkring får dina barn ett skydd som gäller dygnet runt både vid sjukdom och olycksfall. Försäkringen har ingen självrisk och gäller alla barn i familjen tills de fyller 25 år, om de är folkbokförda på samma adress som du.

Barn- och gravidförsäkring (skandia.se)

Samtalsstöd: Tusen Frågor – Ett nummer

Om du är medlem i Vision och har någon av våra person­försäkringar hos Skandia har du kostnadsfri tillgång till samtalsstöd för problem i vardagen. Du får möjlighet att prata med exempelvis en ekonom, jurist eller psykolog om privata eller arbets­relaterade frågor.

Samtalsstödet Tusen Frågor – Ett nummer

Seniorförsäkring

När du fyller 67 år flyttas du automatiskt över till Visions senior­försäkring om du har vissa av våra försäkringar hos Skandia. Senior­försäkringen kan bland annat omfatta livförsäkring, olycksfalls­försäkring och diagnos­försäkring. Du flyttas över till samma försäkrings­skydd som du hade innan du blev senior, men med nya försäkrings­villkor och försäkrings­belopp.

Du måste fortsätta betala försäkrings­premien och även behålla ditt medlemskap i Vision för att omfattas av senior­försäkringen. Däremot behövs ingen hälso­prövning.

Seniorförsäkringen omfattar inte sjukförsäkring och trygghets­kapital, eftersom de har slutålder 65 år. Du kan inte komplettera dina försäkringar efter att du har fyllt 67 år.

Seniorförsäkring (skandia.se)

Försäkringar hos Folksam

Du som har Folksams försäkringar via facket Vision kan logga in med bank-id på Folksams webbplats för att se dina försäkringar.

Visions försäkringar hos Folksam (folksam.se)

Hemförsäkring med skydd mot id-stöld

Som medlem i Vision kan du teckna en prisvärd hemförsäkring hos Folksam, som erbjuder en av marknadens bästa hemförsäkringar. Till exempel ingår id-support dygnet runt som hjälper dig att förebygga, upptäcka och begränsa skador av en id-stöld.

Tecknar du din hemförsäkring genom Vision kan du ansöka om att ha kvar hem­försäkringen kostnads­fritt om du blir långtids­arbetslös. Om du samlar dina försäkringar hos Folksam får du dessutom samlingsrabatt på många andra försäkringar.

Hemförsäkring (folksam.se)

Boendeförsäkringar – försäkra som du bor

Du får medlemspris på villaförsäkring, bostadsrätts­försäkring och även när du uppgraderar din hemförsäkring.

 • Villaförsäkringen är ett komplement som skyddar själva huset och trädgården.
 • Bostadsrätts­försäkringen är ett komplement som skyddar parkett­golv, ytskikt och fast inredning.
 • En utökad hem­försäkring gör att du kan få extra bra skydd, ersättning för mer och halverad självrisk.

Försäkra ditt boende (folksam.se)

Erbjudande på hemförsäkring för studenter

Om något skulle hända ditt hem eller dina saker – hemma eller på resan – kan det leda till oväntade utgifter. Även när du har en student­ekonomi ska du kunna ha en hemförsäkring.

I vår hemförsäkring för studenter ingår bland annat otursskydd (allrisk). Det är bra att ha om du till exempel tappar din mobil eller din dator. Skydd mot id-stöld ingår också. Dessutom bjuder Folksam på de tre första månaderna när du tecknar student­hemförsäkringen på webben.

Hemförsäkring för studerande (folksam.se)

Företagsförsäkring

Du som är egenföretagare och medlem i Vision kan teckna företags­försäkring hos Folksam. Den innehåller

 • egendomsförsäkring
 • avbrotts- och extrakostnads­försäkring
 • rättsskyddsförsäkring
 • tjänstereseförsäkring
 • krisförsäkring.

Företagsförsäkring (folksam.se)

Juristförsäkring

Du som är medlem i Vision kan skaffa en jurist­försäkring som innefattar 15 timmars juridisk rådgivning per år. Försäkringen innehåller fyra delar:

 • juridisk rådgivning
 • rättsskydd
 • må-bra-rådgivning
 • hjälp vid id-stöld.

Juristförsäkring (folksam.se)

Bli medlem

Vill du också ta del av Visions medlemsförsäkringar? Då borde du bli medlem idag!

Bli medlem i Vision

 • Stöd och råd i oroliga tider
 • Schysta medlemsförmåner
 • En vass inkomstförsäkring

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss