Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Två förtroendevalda diskuterar intresseförhandling.

Lokalt arbete: Bättre villkor på din arbetsplats

Det är din avdelning, klubb eller sektion som arbetar med att påverka villkoren på din arbetsplats. Och på många av arbetsplatserna där Vision har medlemmar finns det ombud. Välkommen att vara med, på det sätt som passar dig.

Arbetsplatsträffar

På arbetsplatsträffen diskuterar och beslutar ni gemensamt alla medarbetare och chefen om frågor som rör arbetsplatsen och den löpande verksamheten. Använd ert fackliga medlemskap för att komma med förslag som kan förbättra! Det kan gälla till exempel arbetsmiljö.

Arbetsplatsträff 

Förebygg och samverka för en bättre arbetsmiljö

Intresseförhandlingar och lokala kollektivavtal

Vad skulle göra din arbetsplats bättre? Genom intresseförhandlingar och lokala kollektivavtal har du och dina kollegor möjlighet att förhandla om bättre anställningsvillkor än de som finns i de centrala avtalen. Ni har möjlighet att anpassa era villkor till just er arbetsplats och till vad du och dina kollegor tycker är viktigt.

Oftast handlar de lokala kollektivavtalen om extra förmåner för de anställda. Det kan till exempel gälla arbetstid, friskvård eller lunchsubventioner.

Intresseförhandling

Årsmöte  vad ska ni göra och vem leder arbetet?

Senast under mars månad varje år har avdelningen eller klubben årsmöte. På årsmötet går man igenom verksamheten under året som gått. Vilka frågor har avdelningen eller klubben drivit, vilka aktiviteter har ordnats? Oftast väljs också styrelsen på årsmötet.

Du som är medlem kan påverka:

  • Lämna in förslag (motioner) på frågor som du tycker att avdelningen eller klubben ska jobba med. På årsmötet tar man sedan ställning till ditt förslag.
  • Föreslå (nominera) personer som du vill ska ingå i styrelsen, inför beslutet som ska fattas på årsmötet. Du kan sedan vara med om att fatta beslutet. Vad tycker du är viktigt hos en facklig företrädare? Det lokala valutskottet förbereder valet, när nomineringarna har kommit in.
  • Finns det något annat som du skulle vilja göra som aktiv medlem eller förtroendevald?

Få inflytande på jobbet

Lokala valutskott

Medlemsmöte

På medlemsmöten är alla medlemmar välkomna för att prata om arbetsmiljö, lön eller andra aktuella frågor. Kanske har Visions styrelse bjudit in till mötet för att genomföra en intresseförhandling, för att ni ska få ännu bättre villkor. Alla medlemmar kan komma med förslag.

Höstmöte

På höstmötet beslutar man om budget och verksamhet för kommande år. Då kan ni också fatta beslut om hur stor den lokala avgiften till avdelningen eller klubben ska vara.

De som leder arbetet

I din avdelning eller klubb finns en styrelse. I stora avdelningar finns ibland underavdelningar, sektioner. Några av de fackliga uppdrag som kan finnas i en avdelnings- eller klubbstyrelse är ordförande och vice ordförande, kassör och utbildningsansvarig.

Hitta din avdelning eller klubb

Varje fackligt uppdrag har en uppdragshandling, en arbetsbeskrivning. De finns att hämta och ladda ner här på vision.se.

Hämta uppdragshandlingar

Styrelsen för avdelningen eller klubben väljs vid årsmötet. Då väljs också revisor och valutskott. Är det en ny avdelning eller klubb utser ni en interimsstyrelse (tillfällig styrelse) som ska leda arbetet tills den ordinarie styrelsen har valts.

Ombuden

På arbetsplatserna finns också Vision-ombud, som har en viktig roll i att lyssna på vad som kan och behöver förbättras och förändras på den enskilda arbetsplatsen.

Bli Vision-ombud

Det här gör avdelningen och klubben

Avdelningen eller klubben håller kontakten och sköter förhandlingarna med arbetsgivaren. Det kan handla om många olika typer av förhandlingar, om lön, arbetsmiljö, och villkor på arbetsplatsen. 

Avdelningen ordnar också facklig utbildning för medlemmar, ombud och styrelse. Är du med i en klubb är det ditt regionala center som har hand om utbildningarna.

Visions center