Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En kvinna och en man som tittar ner i en bärbar dator, foto.

Det händer i digitala huset

2024-08-14

Arbetet med att skapa nya vision.se är i full gång och en första betaversion kommer i början av oktober. I början av 2025 kommer den första versionen av webbplatsen att gå lanseras.

Betaversion under 2025

Vid Visions kongress i början av oktober kommer vi att lansera betaversionen av nya vision.se. Den kommer att vara tillgänglig för utvalda testpersoner och för deltagare på kongressen. Betaversionen kommer främst att innehålla de delar av webbplatsen som riktar sig till potentiella medlemmar och är en del av det vi kallar ”utloggade läget”. Vårt mål med den här delen av webbplatsen är att rekrytera fler medlemmar med hjälp av en modern digital plattform.

I början av 2025 kommer den första versionen av webbplatsen gå live och då också innehålla delen för inloggade medlemmar, det vi kallar Mitt Vision.

På Mitt Vision kommer våra medlemmar att hitta allt de behöver för att få ut maximalt av sitt medlemskap. För dig som är förtroendevald kommer Mitt Vision vara hemmet för alla verktyg och det stöd du behöver för att lyckas i ditt uppdrag. Under hösten kommer arbetet med att bygga upp den här delen av webbplatsen att pågå för fullt. Projektet förankrar utvecklingen löpande med referensgruppen för digital utveckling som består av förtroendevalda.

Innehåll och funktioner kommer att flyttas in i det nya steg för steg under våren 2025. Vissa verktyg kommer alltså att ligga kvar på det gamla Mina sidor ett tag till efter den första lanseringen.

Flytt av lokala sidor

På den nya webbplatsen kommer det vara enkelt att hitta till sin lokala Vision-organisation. Våra lokala sidor kommer fortsättningsvis att finnas i två versioner – en enklare version för utloggade potentiella medlemmar och en för inloggade medlemmar som tillhör avdelningen/sektionen/klubben.

Alla styrelser för lokala organisationer som har en lokal sida på vision.se idag har fått information från kansliet om hur ni ska gå tillväga för att skicka in den information ni vill ha med till er nya sida. Visions kansli kommer sedan att bygga upp sidorna enligt den nya mallen. Tanken är att alla lokala avdelningar, sektioner och klubbar kommer att ha en egen informationssida där grundläggande kontaktinformation finns tillgänglig för både medlemmar och icke-medlemmar. De som inte har en lokal sida idag kan själva välja om de vill bygga på infosidan med mer innehåll för medlemmar.

Appen ersätts med Mitt Vision

Vid lanseringen av Mitt Vision kommer den nuvarande Vision-appen att gå i pension. Våra användare efterfrågar tillgång till allt innehåll, vilket appen inte kan erbjuda till fullo. Därför kommer vi istället att satsa på att erbjuda användare möjlighet att ladda ner en genväg till Mitt Vision till hemskärmen på sin mobil, vilket ger samma snabba åtkomst som i appen – men till allt innehåll. Den nya webbplatsen kommer att vara responsiv. Det betyder att innehållet anpassar sig efter skärmens storlek för att säkerställa bästa möjliga upplevelse både i mobil och på dator.

Digitala huset

Nyheter

Till arkivet

Värva en kollega

När du värvar en kollega får både du och den nya medlemmen en presentcheck värd 200 kronor. Den nya medlemmen får dessutom tre månaders medlemskap utan kostnad.

Så värvar du

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss