Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

Mall för personligt brev

Här hittar du Visions mall för personligt brev. Ladda ner gratis och använd när du ska söka jobb och skriva ditt eget personliga brev.

Visions personligt brev-mall visar vilket upplägg det personliga brevet ska ha och ger förslag på vad du kan ta upp.

Mall för personligt brev (pdf)

3 tips för att använda mallen

Här får du 3 tips på hur du skriver ett intresseväckande personligt brev utifrån vår mall.

  1. Skapa intresse. Inledningen i ditt personliga brev ska vara stark och skapa ett intresse hos den som läser att vilja läsa mer om dig.
  2. Visa att du är påläst. Förklara varför du skulle passa för tjänsten och arbetsplatsen med dina personliga egenskaper. Var övertygande och fokusera på att lyfta fram 2–3 egenskaper och hur det har gett resultat hos tidigare arbetsgivare.
  3. Avsluta starkt. Sammanfatta det viktigaste från brevet som du vill poängtera ännu en gång. Avsluta med en positiv känsla – tänk att rekryteraren ska vilja ringa upp dig direkt efter att ha läst ditt personliga brev.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss