Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Personligt brev

Ett personligt brev ska vara konkret och visa på hur dina kompetenser matchar det som arbetsgivaren vill ha. Här får du tips om hur du skriver ett personligt brev som gör intryck.

Så skriver du ett bra personligt brev

I en ansökan är det viktigt att skicka med ett personligt brev som är anpassat för just det jobbet man söker. I brevet motiverar du varför just du är lämpad för jobbet och kommer att göra ett bra jobb, argumenterar för och visar på hur du kan tillföra något till organisationen, varför du vill jobba för just dem och varför de ska välja just dig.

Mall för personligt brev (pdf)

Framhäv potential

Ett personligt brev måste lyfta fram dina fördelar gentemot andra eventuella sökande. Det handlar inte bara om vad du kan, utan också om vad du vill och vart du är på väg. Se till att tydligt få fram varför det här är rätt jobb för dig. Hur är det här jobbet ett naturligt steg i din karriär och vad har du för kvaliteter som andra saknar?

Fokusera på arbetsgivaren

Varför vill du ha just det här jobbet på just den här arbetsplatsen? Genom att visa att du känner till arbetsplatsen och förstår rollen du söker, visar du att du är engagerad och att du tänkt igenom ditt val. Visa även på att du förstår rollen genom att beskriva likheter med tidigare roller, de delar du ser mest fram emot eller vilka resultat du ser fram emot att uppnå. 

Redovisa resultat och skapa trovärdighet

För att ditt brev ska vara trovärdigt behöver du föra fram att du verkligen kan det som rollen kräver. Utbildning och erfarenhet är en del av det här, men du måste också berätta vem du är som person i din yrkesroll. Använd dina egenskaper för att beskriva vem du är och vad du kan uppnå tack vare dem. Genom att knyta ann resultat till dina egenskaper så visar du på att den förmågan ligger inom dig, och inte i slumpen eller tur. Vilka resultat kan dina egenskaper skapa?

Aktivt, kort och korrekt

Ett brev blir lätt för långt, men bör inte vara längre än 3-4 stycken á ca 7 rader och rymmas på en sida. Därför gäller det att vara kort och koncis i sina budskap och formuleringar, för att ändå få fram det man vill förmedla. Givetvis ska stavning och meningsbyggnader vara korrekta. Hur pass formel man ska vara i tonaliteten beror på det jobb man söker. Ett tips är att hålla sig till samma tonalitet som i platsannonsen och på organisationens hemsida.

Lägg till en bild

Lägg gärna in en bild i din ansökan. En bild förstärker bilden av vem du är och gör det lättare för rekryteraren att skapa sig en bild av dig som person.

Tycker du det är svårt att skriva ditt personliga brev?

Cowrite hjälper dig att skriva personliga brev med hög kvalitet på väldigt kort tid. Breven blir välskrivna, professionella och anpassade till tjänsten du söker.

Personligt brev på några minuter

Låt Vision granska ditt personliga brev 

När du skrivit ditt personliga brev kan du skicka in det för granskning till Visions cv-experter. Du kan skicka det personliga brevet tillsammans med ditt cv.

Cv-granskning

Nyheter

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kurser och aktiviteter

Vad är på gång inom Vision? Sök bland våra kurser och aktiviteter.

Alla kurser och aktiviteter

Utvecklas med Vision

Vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Därför erbjuder vi dig som är medlem ett helt paket av tjänster som kan stötta dig under hela ditt jobbliv.

Din utveckling

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar