Lön och villkor

Lön för LSS-chefer – hela listan

25 januari 2023

Vad har en enhetschef inom LSS för lön? Svaret hittar du i vår lönetabell. Vi har samlat in lönestatistik för landets alla kommuner.

Enhetscheferna inom LSS i Lidingö stad har de i genomsnitt högsta lönerna. De tjänar 65 019 kronor i månaden.

I Strömsund är lönen betydligt lägre. Där tjänar enhetschefer inom LSS i snitt 39 100 kronor i månaden. En skillnad på 25 919 kronor.

Det visar vår stora löneundersökning som bygger på uppgifter som hämtats in direkt från arbetsgivarnas HR-avdelningar.

I snitt tjänar en enhetschef inom LSS 47 284 kronor i månaden. Hamnar din egen lön över eller under det?

Nedan hittar du din egen kommun och genomsnittslöner.

Lista: Lön för enhetschefer inom LSS i kommuner

Fler lönetabeller:

Läs mer om löner i Tidningen Vision:

Så är undersökningen gjord

Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.

Chefen i fokus har begärt in uppgifter om enhetschefernas medellöner för 12 områden/aid-koder i kommunerna och 5 områden/aid-koder i regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022.

Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.

Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner grupperar sina chefer på exakt samma sätt.


Relaterade artiklar