Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • En hand håller i ett hjärta. Illustration.

Inkomstförsäkring med bra villkor

I ditt medlemskap i Vision ingår en förstklassig inkomstförsäkring. Tillsammans med ersättningen från a-kassan ger den upp till 80 procent av din lön före skatt om du skulle bli av med jobbet.

Vad är inkomstförsäkring?

Inkomstförsäkring är en typ av löneförsäkring som gäller tillsammans med a-kassan. Om du blir arbetslös kan du få ersättning om du är medlem i en a-kassa, men bara upp till ett visst tak. Visions inkomstförsäkring kompletterar a-kassans ersättning så att du kan få upp till 80 procent av din lön före skatt.

Det här gäller för Visions inkomstförsäkring

  • Visions inkomstförsäkring gäller för inkomster upp till 100 000 kronor.
  • Försäkringen gäller alla anställningar, även vikariat.
  • För att få ut ersättning från inkomstförsäkringen måste du ha varit medlem i både Vision och a-kassan i minst 12 månader innan du blev arbetslös.
  • Om du byter till Vision från ett annat fackförbund kan du tillgodoräkna dig medlemstiden från det andra fackförbundets inkomstförsäkring, så länge det inte uppstår ett glapp.
  • Vår inkomstförsäkring ger ersättning i upp till 160 ersättningsdagar. Jobbar du heltid motsvarar det cirka 7 månader.
  • Du kan teckna en frivillig tilläggsförsäkring som ger upp till 100 ytterligare ersättningsdagar.
  • Inkomstförsäkringen gäller även om du säger upp dig själv. Då betalas ersättningen ut efter din avstängningsperiod från a-kassan.

Inkomstförsäkringen har krav på medlemskap i Vision och a-kassan

Du måste vara med både i en a-kassa och i fackförbundet Vision i 12 månader innan du kan få ersättning från inkomstförsäkringen. Se därför till att bli medlem i tid för att försäkra in lön mot framtida arbetslöshet.

Bli medlem i A-kassan Vision (akassanvision.se)

Arbetslös? Ansök om ersättning från inkomstförsäkringen

Om du har blivit arbetslös måste du själv ansöka om ersättning från inkomstförsäkringen. Det gör du hos försäkringsbolaget Bliwa. Logga in hos Bliwa med bank-id för att ansöka om ersättning.

Logga in hos Bliwa (bliwa.se)

Visions inkomstförsäkring hos Bliwa (bliwa.se)

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss