Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Kvinna sitter vid surfplatta i trappa.

Försäkringar till lägre pris

Det är lättare att teckna försäkring som medlem i Vision, och du får billigare och bättre villkor. En inkomstförsäkring ingår i din medlemsavgift, och avtalsförsäkringar ingår i kollektivavtalet. Andra försäkringar betalar du själv premien för och väljer om du vill ha dem eller inte.

Visions försäkringar

Inkomstförsäkring

En förstklassig inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap. Tillsammans med a-kassan kan du få en ersättning som är beräknad på upp till 80 procent av din lön före skatt om du skulle bli av med jobbet. Inkomstförsäkringen ger ersättning i upp till 160 dagar och gäller även om du säger upp dig själv.

Inkomstförsäkring

Medlemsförsäkringar till riktigt bra priser

Som medlem kan du teckna förmånliga försäkringar via Skandia till lägre pris. Sammantaget kan du spara stora belopp på ditt medlemskap. Bra, eller hur?

Medlemsförsäkringar

Avtalsförsäkringar

Avtalsförsäkringar är försäkringar som du får genom din anställning om det finns kollektivavtal på din arbetsplats. Din arbetsgivare står för försäkringspremien.

Avtalsförsäkringar

Försäkringar för förtroendevalda

Om du är förtroendevald i Vision omfattas du av försäkringar som vi har tecknat med Folksam. Försäkringarna gäller till exempel om du skadar dig under ditt uppdrag.

Försäkringar för förtroendevalda

Försäkringar för pensionärer

Om du har vissa av Visions medlemsförsäkringar via Skandia flyttas du automatiskt över till Visions seniorförsäkring när du fyller 67 år ålder, utan hälsoprövning.

Seniorförsäkring (skandia.se)

Studentförsäkring

Du som är studentmedlem i Vision och under 39 år kan teckna en riktigt bra hemförsäkring. När du tecknar försäkringen på webben får du de tre första månaderna gratis.

Student­hemförsäkringen innehåller ett bra skydd för dina saker, otursförsäkring (allrisk), reseskydd i 45 dagar och hjälp vid id-stöld. Du kan även lägga till en olycksfallsförsäkring och medförsäkra en partner.

Studentförsäkring

När du tar del av en försäkring via en samarbetspartner till oss är vår partner ansvarig för hanteringen av dina personuppgifter. Vår partner är också ansvarig för den rabatt du får genom ditt medlemskap i Vision.

Byta fackförbund? Se över dina försäkringar

Ska du byta fackförbund till Vision? Då finns det saker som är viktiga att veta om försäkringarna, till exempel om du inte är fullt arbetsför eller inte uppfyller hälsokraven.

Försäkringar när du byter fackförbund

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss