Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna sitter vid surfplatta i trappa.

Försäkringar till lägre pris

Det är lättare att teckna försäkring som medlem i Vision, och du får billigare och bättre villkor. En inkomstförsäkring ingår i din medlemsavgift, och avtalsförsäkringar ingår i kollektivavtalet. Andra försäkringar betalar du själv premien för och väljer om du vill ha dem eller inte.

När du tar del av en medlemsförmån via en samarbetspartner är det vår partner som är personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter. Vår partner är också ansvarig för den rabatt du får genom ditt medlemskap i Vision.

Visions försäkringar

Inkomstförsäkring

En förstklassig inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap. Tillsammans med ersättningen från a-kassan kan du få en ersättning som är beräknad på upp till 80 procent av din lön före skatt i upp till 160 dagar om du skulle bli av med jobbet. Försäkringen ger dig extra trygghet och gäller även om du säger upp dig själv.

Inkomstförsäkring

Medlemsförsäkringar till riktigt bra priser

Som medlem kan du teckna förmånliga försäkringar via Skandia. Sammantaget kan du spara stora belopp på ditt medlemskap. Bra, eller hur?

Medlemsförsäkringar

Avtalsförsäkringar

Avtalsförsäkringar är försäkringar som du får genom din anställning, om det finns ett kollektivavtal på din arbetsplats. Din arbetsgivare står för försäkringspremien.

Avtalsförsäkringar

Försäkringar för förtroendevalda

Om du är förtroendevald i Vision är du försäkrad via den försäkring som vi har tecknat med Folksam. Försäkringen gäller om du till exempel skadar dig under ditt uppdrag.

Försäkringar för förtroendevalda

Försäkringar för pensionärer

När du som har försäkring via oss fyller 67 år flyttas du automatiskt över till Visions seniorförsäkring. Seniorförsäkringen kan bland annat omfatta livförsäkring, olycksfallsförsäkring och diagnosförsäkring. Du flyttas över till det försäkringsskydd som du hade innan du blev senior, men med nya försäkringsvillkor och försäkringsbelopp.

Det behövs ingen hälsoprövning, men för att omfattas av seniorförsäkringen måste du fortsätta betala försäkringspremien och även behålla ditt medlemskap i Vision. 

Sjukförsäkring och trygghetskapital har slutålder 65 år.

Seniorförsäkring (skandia.se)

Studentförsäkring

Du som är studentmedlem i Vision och under 39 år kan teckna en riktigt bra hemförsäkring. När du tecknar försäkringen på webben får du de tre första månaderna gratis. Studenthemförsäkringen innehåller ett bra skydd för dina saker, otursförsäkring (allrisk), reseskydd i 45 dagar och hjälp vid id-stöld. Du kan även teckna till en olycksfallsförsäkring och medförsäkra en partner.

Studentförsäkring

Byta fackförbund? Se över dina försäkringar

Ska du byta fackförbund till Vision? Då finns det saker som är viktigt att veta om försäkringarna ifall du inte är fullt arbetsför eller inte uppfyller hälsokraven.

Försäkringar när du byter fackförbund

Frågor & svar