Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • En man och en kvinna på arbetsplatsen.

Strukturella löneskillnader

I kvinnodominerade yrken och branscher är lönerna lägre och mer sammanpressade än i mansdominerade yrken och branscher. Det handlar inte om skillnad i utbildning och kompetens eller om offentlig kontra privat sektor, utan bara om att kvinnors arbete värderas lägre än mäns.

I sektorer, yrken och branscher där de flesta som arbetar är kvinnor tjänar alla, inklusive männen, lägre. Det kallas strukturella löneskillnader.

För Vision är det här en viktig fråga av flera skäl.

  • Det är ovärdigt ett land som strävar mot jämställdhet att kvinnor som grupp bara tjänar 85 kronor för varje hundralapp som män tjänar.
  • Löneskillnaderna är ett problem för vår välfärdssektor, som är kvinnodominerad. Vill vi kunna ha hög kvalitet i välfärden måste vi också kunna dra till oss och behålla den bästa personalen.

Löneskillnader och kön

Jämställdhet

Så här påverkar Vision mot löneskillnader

Vision arbetar mot strukturella löneskillnader på flera sätt, bland annat genom

  • diskussioner med beslutsfattare
  • undersökningar och fakta, där vi kartlägger löner och löneutveckling
  • opinionsbildning – till exempel inför Internationella kvinnodagen 8 mars i kampanjen #Lönheladagen
  • krav i avtalsrörelser.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss