Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Socialarbetare

Socialarbetare är en stor medlemsgrupp i Vision, och som det största fackförbundet för tjänstemän i offentlig verksamhet lyssnar arbetsgivarna på oss. Vision arbetar för att du ska ha schysta villkor på jobbet genom att förhandla fram bra kollektivavtal.

Vilka socialarbetare kan gå med i Vision?

Några yrkesgrupper som Vision organiserar inom socialt arbete är socialsekreterare, biståndshandläggare, behandlingsassistent, LSS-handläggare och kurator. Du kan också gå med om du studerar till socionom.

Kan du gå med i Vision?

Det här vill Vision för socialarbetare

Det här är några frågor som Vision driver för yrkesgrupper inom socialt arbete.

 • Nolltolerans mot hot och våld. Vision vill se en nolltolerans för hot och våld på jobbet. Vision driver att varje arbetsplats ska ha rutiner för arbetsmiljöarbetet och trygghetsarbetet.

  Hot och våld inom socialtjänsten
 • Bättre arbetsmiljö. Arbetssituationen i socialtjänsten är alarmerande och vi vet att du som arbetar där behöver bättre förutsättningar. Vi arbetar aktivt med att skapa framtidens socialtjänst och vi har flera förslag för bättre förutsättningar med målet att uppnå en välfärd i världsklass.

  Arbetsmiljö
 • Rimlig arbetsbelastning. Vision driver att du ska ha ett rimligt antal ärenden och få regelbunden ärendedragning där du och dina kollegor diskuterar svåra ärenden tillsammans.
 • Introduktion för nyexaminerade. Alla nyexaminerade socialsekreterare ska garanteras ett års planlagd introduktion. Bristande introduktion skapar högre personalomsättning, förlänger inskolningen i yrket och urholkar investeringen i utbildning.

  Introduktion för nyanställda
 • Lön på rätt grunder. Det är orimligt att stora grupper som social­sekreterare och bistånds­handläggare tjänar i stort sett lika mycket oavsett prestation, erfarenhet och utbildning. En lönestrategi för socialt arbete behöver tas fram.

  Din lön
 • Fungerande it-stöd. Vision arbetar för att du ska ha ett it-stöd värt namnet. It-systemen måste vara anpassade till din verksamhet och vara användarvänliga.

  Digital arbetsmiljö
 • Förutsättningar för chefer. Chefer inom socialt arbete behöver tid och resurser för ett bra ledarskap med arbetsvillkor som möjliggör strategiskt arbete. Vi jobbar för att chefer ska ha ett rimligt antal underställda och stöd från spetskompetens som HR, kommunikation, första socialsekreterare eller motsvarande samt administrativ personal.

  Vision Chef

Socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som studerar till socionom eller jobbar med socialt arbete, till exempel som social­sekreterare, bistånds­handläggare, utvecklare inom socialtjänsten eller behandlings­assistent.

Socialt arbete

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss