Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Medarbetare lyssnar och för anteckningar.

Biståndshandläggare

Jobbar du som biståndshandläggare eller biståndsbedömare? Då är Vision fackförbundet för dig. Vision arbetar för att du som jobbar med socialt arbete ska ha schysta villkor på jobbet.

Varför ska jag välja Vision som biståndshandläggare?

Biståndshandläggare och biståndsbedömare är en stor medlemsgrupp i Vision. Därför känner vi till förutsättningarna för din yrkesgrupp. Vi är också det största fackförbundet för tjänstemän i offentlig verksamhet. Att vi är många gör att vi har inflytande hos arbetsgivarna.

Vision arbetar bland annat för

  • inflytande på din arbetsplats
  • tillräckliga resurser för att kunna göra ett bra jobb
  • rimlig arbetsbelastning, med ett rimligt antal ärenden och regelbunden ärendedragning där ni i arbetslaget diskuterar svåra ärenden
  • nolltolerans för hot och våld på jobbet
  • kontinuerlig kompetensutveckling och handledning av arbetsgivaren
  • planlagd introduktion för nyexaminerade socialsekreterare.

Socialarbetare: Det här vill Vision

Vilken lön ska en biståndshandläggare ha?

Din lön ska sättas utifrån ansvar, kompetens, svårighetsgrad och resultat. Det förutsätter en väl fungerande löneprocess där chefen har mandat och resurser att göra en individuell bedömning för varje medarbetare.

Vision arbetar för att din lön ska höjas i takt med att du utvecklas i ditt yrke. Det är orimligt att en så stor yrkesgrupp som biståndshandläggare och biståndsbedömare tjänar i stort sett lika mycket oavsett prestation, erfarenhet och utbildning.

Din lön

Vill du veta vad andra biståndshandläggare tjänar? Som medlem i Vision kan du logga in och se lönestatistik för att få en bild av marknadslönerna för biståndshandläggare och andra yrken inom socialt arbete.

Lönestatistik

Vi erbjuder

  • Lönecoachning och karriärtjänster
  • En vass inkomstförsäkring
  • Inflytande på jobbet

 

Socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som studerar till socionom eller jobbar med socialt arbete, till exempel som social­sekreterare, bistånds­handläggare, utvecklare inom socialtjänsten eller behandlings­assistent.

Socialt arbete

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss