Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Medarbetare lyssnar och för anteckningar.

Socialsekreterare

Jobbar du som socialsekreterare eller studerar till socionom? Då är Vision fackförbundet för dig. Vi arbetar för att socialsekreterare och andra yrkesgrupper inom socialt arbete ska ha schysta villkor på jobbet.

Varför ska jag välja Vision som socialsekreterare?

Socialsekreterare är en viktig del av välfärden och också en stor medlemsgrupp i Vision. Vi kan din bransch och vet vilka förutsättningar du behöver som socialsekreterare för att göra ett bra jobb.

Vi är också det största fackförbundet för tjänstemän i offentlig verksamhet som exempelvis kommuner. Tack vare att vi är många lyssnar arbetsgivarna på oss. På så sätt kan vi förhandla fram kollektivavtal som ger dig som socialsekreterare bra villkor på jobbet.

Vision arbetar bland annat för

  • inflytande på din arbetsplats
  • tillräckliga resurser för att kunna göra ett bra jobb
  • rimlig arbetsbelastning, med ett rimligt antal ärenden och regelbunden ärendedragning där ni i arbetslaget diskuterar svåra ärenden
  • nolltolerans för hot och våld på jobbet
  • kontinuerlig kompetensutveckling och handledning av arbetsgivaren
  • planlagd introduktion för nyexaminerade socialsekreterare.

Socialarbetare: Det här vill Vision

Vilken lön ska en socialsekreterare ha?

Lönen ska sättas utifrån ditt ansvar, din kompetens, arbetets svårighetsgrad och dina resultat. Det förutsätter en väl fungerande löneprocess där chefen har mandat och resurser att bedöma varje medarbetare individuellt.

Vision arbetar för att din lön ska höjas i takt med att du utvecklas i ditt yrke. Där behövs en lönestrategi för socialt arbete. Det är orimligt att en så stor yrkesgrupp som socialsekreterare med olika prestation, erfarenhet och utbildning har lika mycket i lön.

Din lön

Vill du veta vad andra socialsekreterare tjänar? Som medlem i Vision kan du använda Visions lönestatistik och få en bild av marknadslönerna för socialsekreterare och andra yrken inom socialt arbete.

Lönestatistik

Socialt arbete

Vision är fackförbundet för dig som studerar till socionom eller jobbar med socialt arbete, till exempel som social­sekreterare, bistånds­handläggare, utvecklare inom socialtjänsten eller behandlings­assistent.

Socialt arbete

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss