Lön och villkor

Lön för tandtekniker - hela listan

24 januari 2024

Vad tjänar en tandtekniker? Lönen för tandtekniker är 31 443 kronor i månaden i snitt. Det visar Tidningen Visions kartläggning.

De tandtekniker som har högst lön i snitt jobbar i Region Östergötland. Där ligger lönen på 35 483 kronor i månaden i snitt.

Det visar Tidningen Visions unika granskning av lönerna 2023, som bygger på uppgifter som samlats in från arbetsgivarna.

Medellönen för tandtekniker i riket är 31 443 kronor.

Lista: Lön för tandtekniker i alla regioner

Hamnar din egen lön över eller under snittet? Kolla in hur din lön och region ligger till i statistiken som du hittar nedan. Längre ner finns även länkar till löner för tandsköterska och tandhygienist.

Fler lönetabeller för dig inom tandvård:

→ Lön tandsköterskor

→ Lön tandhygienister

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Lön klinikchef tandvård

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

 


Relaterade artiklar