Lön och villkor

Lön för tandtekniker - hela listan

25 januari 2023

Hur mycket tjänar en tandtekniker i snitt? Det har Tidningen Vision tagit reda på i vår stora lönekartläggning. Resultatet visar att medellönen för en tandtekniker är 32 153 kronor.

De tandtekniker som i genomsnitt har högst löner jobbar i Östergötland. Där ligger medellönen på 34 367 kronor i månaden.

De lägsta lönerna finns i Norrbottens län. Där ligger snittet på 28 468 kronor.

Det visar Tidningen Visions unika granskning, som bygger på löneuppgifter som samlats in från arbetsgivarna själva.

Medellönen för tandtekniker är 32 153 kronor.

Lista: Lön för tandtekniker i alla regioner

Hamnar din egen lön över eller under snittet? Kolla in hur din lön och region ligger till i statistiken som du hittar nedan, som också innefattar yrken som tandsköterska och tandhygienist.

Fler lönetabeller för dig inom tandvård:

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar