Lön och villkor

Lön för tandhygienister - hela listan

25 januari 2023

I snitt tjänar en tandhygienist 33 753 kronor i månaden. Se hela vår lönelista med medellöner för tandhygienister här nedan.

Tandhygienisterna i Kalmar är de som i genomsnitt har de högsta lönerna. Medellönen ligger på 37 189 kronor.

Lägst snittlön har tandhygienisterna i Skåne som tjänar 30 882 kronor i månaden.

Det visar Tidningen Visions insamling av lönedata som kommer från arbetsgivarnas HR-avdelningar.

Snittlönen för tandhygienister är 33 753 kronor.

Lista: Lön för tandhygienister i alla regioner

Vill du veta hur din egen lön och region ligger till? Kolla in statistiken som du hittar nedan som också innefattar yrken som tandsköterska och tandhygienist.

Fler lönetabeller för dig inom tandvård:

Chefslöner i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar