Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två personer ritar upp  en mind map på en white board.

Få kompetensutveckling på jobbet

2023-10-23

Finns det nya saker i din yrkesroll som du behöver kunna? Eller finns det kanske något helt nytt du vill lära dig? Det låter som du vill ha kompetensutveckling! Vi ger dig tips på hur du kan öka dina möjligheter att utvecklas på jobbet.

Fakta


 

Vad innebär kompetensutveckling?

Kompetensutveckling betyder att du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper och få nya färdigheter. Olika sätt att kompetensutveckla dig kan exempelvis vara att göra ett studiebesök på en annan avdelning hos din arbetsgivare eller lyssna på föreläsningar som ges internt eller hos andra, exempelvis ditt fackförbund.

Är jag ansvarig för att kompetensutveckla mig själv?

Ansvaret för detta ligger på din arbetsgivare och även dig som anställd. Om arbetsgivaren har gjort en analys kring vilka kompetensbehov som finns i framtiden så prata med chefen om du ser en kompetensutveckling som kan behövas, för din roll eller en kollegas. Tänk på att det i dag inte finns någon lag som ger dig rätt att kompetensutveckla dig på din arbetsplats.

Kompetensutvecklingsplan

Din kompetensutveckling tar du och chefen upp i ett samtal minst en gång per år (oftast i samband med ditt utvecklings- eller medarbetarsamtal). Samtalet kring kompetensutveckling ska leda till en kompetensutvecklings­plan som ni följer upp under nästkommande års samtal.

Inför utvecklingssamtalet är det bra om du funderat på punkterna i listan nedanför och ännu bättre är om du dessutom kommer med förslag på insatser du vill ha! Tänk då på att ha relevanta argument, exempelvis vad den aktuella insatsen skulle bidra med till verksamhetens mål.

Planen ni sätter kan utgå från följande punkter som exempel:

  • Så här kan både jag och mitt arbete utvecklas
  • De här utbildningarna eller praktikerna skulle jag vilja genomföra
  • De här arbetsuppgifterna skulle jag vilja prova på eller göra mer av
  • De här arbetsuppgifterna skulle jag vilja sluta med eller göra mindre av.

Prata gärna med din chef inför ditt nästa samtal om att lyfta kompetensutveckling och kompetensutvecklingsplan.

Har du fler frågor om kompetensutveckling kan du kontakta Vision Direkt på 0771-44 00 00 alla vardagar klockan 8–20.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss