Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Tre kollegor samtalar i en soffa på kontoret.

Vad kostar det att bli medlem i Vision?

Medlemsavgiften du betalar till Vision beror på vilken inkomst du har. Använd räknaren för att se ungefär vad din fackavgift blir.

Är du student betalar du endast 100 kronor för hela din studietid! Är du under 30 betalar du bara 100 kronor för hela ditt första år som medlem.

Räkna genomsnittlig avgift

Räknaren visar genomsnittliga avgifter för dig som jobbar, som kan variera beroende på om du till exempel är medlem i en avdelning eller klubb. Avgift till a-kassan tillkommer om du väljer att gå med i den.

Fyll i din månadslön

Här är några exempel på avgifter, som gäller från 2021.

Månadslön Månadsavgift
0 kr 60 kr
6 000 kr 73 kr
8 000 kr 97 kr
12 000 kr 145 kr
15 000 kr 182 kr
18 000 kr 218 kr
19 000 kr 230 kr
20 000 kr 242 kr
21 000 kr 268 kr
22 000 kr 280 kr
22 750 kr 290 kr
23 000 kr 292 kr
23 649 kr och uppåt  299 kr

Inkomstförsäkring ingår i avgiften

Visions inkomstförsäkring ingår i medlemsavgiften. Tack vare den kan du få upp till 80 procent av din lön före skatt om du skulle bli av med jobbet, tillsammans med ersättning från a-kassan. Visions inkomstförsäkring gäller  upp till 160 dagar, och omfattar medlemmar till och med 65 år.

Så fungerar inkomstförsäkring

Just nu gäller tillfälliga regler för a-kassan. Läs mer om dem hos A-kassan Vision.

A-kassan Visions webbplats

Prova Vision i tre månader utan kostnad

Bli medlem i dag och pröva alla våra tjänster i tre månader utan att det kostar någonting. Just nu bjuder vi på hela medlemsavgiften under tre månader. Du betalar bara avgiften till a-kassan, om du även väljer att gå med där. Erbjudandet gäller nya medlemmar och kan bara utnyttjas vid ett tillfälle.

Bli medlem i Vision

Efter tre månader övergår medlemskapet automatiskt till ett medlemskap som du betalar för, via löneavdrag, autogiro eller inbetalningskort. 

Under 30 år? 100 kronor för hela första året

Är du under 30 år den dagen du blir medlem i Vision betalar du endast 100 kronor för hela det första året som medlem! Avgift till a-kassan tillkommer.

Erbjudandet kan endast utnyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Fd studentmedlem? 100 kronor för hela första året

Har du varit studentmedlem i Vision? Då betalar du endast 100 kronor för hela det första året som medlem! Avgift till a-kassan tillkommer.

Erbjudandet kan endast utnyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

För dig som student - 100 kronor för hela studietiden (men just nu kostnadsfritt)

Som student betalar du endast 100 kronor för att gå med i Vision - för hela studietiden! 

Föräldraledig, arbetslös eller sjukskriven? 

Du betalar medlemsavgift till Vision beroende på vad du har för inkomst av lön, föräldrapenning, a-kasseersättning, sjukpenning m.m. Avgiften räknas i procent av din inkomst.

Om du är arbetslös utan ersättning, fullgör första värnpliktstjänstgöring, gör samhällstjänst, beviljats skuldsanering eller har sjukersättning (100 procent) har du rätt till minimiavgiften.

Om du får ändrad inkomst

När du får ny anställning eller ändrad inkomst, till exempel genom sjukskrivning, ska du kontakta oss så snart som möjligt för att du ska få rätt avgift. Vi har möjlighet att ändra avgiften upp till två månader retroaktivt. Vid sjukpenning kan din avgift ändras från fjärde månaden.

Mejla Visions medlemsenhet, medlem@vision.se. Du kan även själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor. För vissa frågor behöver vi bekräfta din identitet med mobilt bank-id. Ha därför din enhet med mobilt bank-id tillgänglig.

Mina sidor (logga in)

Fler frågor?

Har du fler frågor om din medlemsavgift så hittar du många svar i vårt frågeforum. Till exempel: 

Hur betalar jag min medlemsavgift?

Söker du svar på fler frågor är du välkommen att besöka vårt frågeforum eller kontakta oss.

Visions frågeforum

Kontakta Vision

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vi erbjuder

En vass inkomstförsäkring. Högre lön och en skjuts i karriären. Schysta medlemsförmåner.

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar