Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Leende kvinna med armarna i kors.

Byta fackförbund – så byter du till Vision

Vill du byta från ett annat fackförbund till Vision? Så här gör du! Vi listar också några andra saker du behöver tänka på när du byter fackförbund.

Hur gör jag för att byta fackförbund till Vision? 

  1. Kontakta ditt nuvarande fackförbund och avsluta ditt medlemskap. Men om du är medlem i Unionen eller ST kan vi göra bytet åt dig. I så fall behöver du inte själv säga upp ditt medlemskap. Ange i din medlemsanmälan om du vill ha hjälp med bytet.

  2. Bli medlem i Vision genom att fylla i en medlemsansökan på vision.se. För att det inte ska bli ett glapp mellan medlemskapen behöver du gå med samma månadsskifte som du går ur ditt nuvarande fackförbund.

Bli medlem i Vision

  • 3 månader utan kostnad
  • Stöd och råd i oroliga tider
  • En vass inkomstförsäkring

Vill du även byta a-kassa?

Du måste inte vara med i den a-kassa som ditt fackförbund samarbetar med. Men om du vill byta a-kassa behöver du själv kontakta din nuvarande a-kassa.

Tänk på att ansöka om inträde i den nya a-kassan innan du begär utträde ur den gamla.

Bli medlem i A-kassan Vision (akassanvision.se)

Dina försäkringar kan påverkas när du byter fackförbund

Tänk på att se över dina försäkringar som du har via facket. De försäkringar som du har via ditt gamla fackförbund slutar nämligen att gälla när du byter förbund. Hos det nya förbundet ansluts du i sin tur automatiskt till en del försäkringar som ny medlem.

Visions försäkringar

Tillgodoräkna dig tid från inkomstförsäkringen

När det gäller inkomstförsäkringen kan du tillgodoräkna dig tiden från det andra fackförbundets inkomstförsäkring när du byter från ett annat fackförbund till Vision.

Du kan också få tillgodoräkna dig tid från en frivillig tilläggsförsäkring, om du hade en sådan via ditt gamla fackförbund. Då måste du ansöka om Visions tilläggsförsäkring inom en månad från att ditt medlemskap i Vision och därmed inkomstförsäkringen trädde i kraft. Om du ansöker senare än så kan du inte tillgodoräkna dig kvalificeringstid från ditt förra fackförbund.

På försäkringsbolaget Bliwas webbplats kan du lägga till fler ersättningsdagar i inkomstförsäkringen och välja hur hög månadsinkomst du vill försäkra.

Logga in i Mina sidor (bliwa.se)

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vi erbjuder

En vass inkomstförsäkring, stöd i karriären och schysta medlemsförmåner.

Bli medlem nu

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss