Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Stolt medlem i Vision med armarna i kors.

Så byter du fackförbund till Vision

Vill du byta från ett annat fackförbund till Vision? Så här gör du! Vi listar också några andra saker du behöver tänka på när du byter fackförbund.

Hur gör jag för att byta fackförbund till Vision? 

  1. Kontakta ditt nuvarande fackförbund och avsluta ditt medlemskap. Om du idag är medlem i Unionen eller ST och vill gå med i Vision istället kan vi byta åt dig. Då behöver du inte själv säga upp ditt medlemskap och du får inte dubbla avgifter. Ange i din medlemsanmälan om du vill ha hjälp med övergången (detta gäller endast om du gör anmälan via webben).
     
  2. Bli medlem i Vision genom att fylla i en medlemsansökan på vision.se. För att det inte ska bli glapp behöver du gå med samma månadsskifte som du går ur ditt nuvarande förbund.  

Vill du även byta a-kassa?

Du måste inte vara med i den a-kassa som ditt fackförbund samarbetar med. Om du vill byta a-kassa så behöver du själv kontakta din nuvarande a-kassa. Tänk på att ansöka om inträde i den nya a-kassan innan du begär utträde ur den gamla.

Bli medlem i A-kassan Vision (akassanvision.se)

Se efter vad som händer med dina försäkringar 

Tänk på att se över dina försäkringar i samband med att du byter fackförbund. De försäkringar som du har via ditt gamla fack upphör att gälla. Du ansluts automatiskt till en del försäkringar som ny medlem.

Visions försäkringar

När det gäller inkomstförsäkringen kan du tillgodoräkna dig tiden som du haft i det andra fackförbundets inkomstförsäkring när du byter från ett annat fackförbund till Vision.

Om du tidigare har haft en frivillig tilläggsförsäkring till din inkomstförsäkring via något annat fackförbund än Vision, kan du vid arbetslöshet få tillgodoräkna dig tid från denna försäkring när kvalificeringstiden beräknas.

Då ska du inom 1 månad, från det att medlemskapet i Vision och basförsäkringen i Bliwa trädde i kraft, ansöka om Visions frivilliga tilläggsförsäkring. Om ansökan görs senare än ovan nämnda tidsfrist, kan kvalificeringstid från det tidigare förbundet inte tillgodoräknas.

På försäkringsbolaget Bliwas webbplats kan du lägga till fler ersättningsdagar i inkomstförsäkringen och välja hur hög månadsinkomst du vill försäkra.

Logga in i Mina sidor (bliwa.se)

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vi erbjuder

En vass inkomstförsäkring. Högre lön och en skjuts i karriären. Schysta medlemsförmåner.

Gå med

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar