Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Chef och medarbetare skakar hand.

Arbetsplatsträff

Arbetsplatsträffar (APT) eller personalmöten är till för alla medarbetare och chefen på en arbetsplats. Där diskuterar och beslutar ni gemensamt om frågor som rör arbetsplatsen och den löpande verksamheten.

Vad ska tas upp på en arbetsplatsträff?

Är det flera som berörs av ett problem som finns på ditt jobb? Då kan du ta upp problemet till diskussion på en arbetsplatsträff. Där försöker ni komma fram till en gemensam lösning. Anmäl din fråga i förväg så att den kommer med på agendan inför arbetsplatsträffen.

Däremot är det inte lämpligt att diskutera enskilda medarbetare på en arbetsplatsträff. Personliga frågor är bättre att ta upp med skyddsombudet eller chefen.

Använd ditt fackliga medlemskap för att komma med förslag på förbättringar inför arbetsplatsträffen. Det kan till exempel vara förslag som gäller arbetsmiljön på er arbetsplats.

Det här kan du göra för bättre arbetsmiljö

Dagordning och dokumentation

Se till att dagordning och handlingar till arbetsplatsen skickas ut i god tid, så att alla kan förbereda sig inför träffen. De beslut som fattas ska ni dokumentera, så att ni kan gå tillbaka och titta på dem om det behövs.

Samverka för bättre arbetsmiljö

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar er på din arbetsplats? I Engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån just ert intresse och era förutsättningar.

Engagemangskiosken
Frågor & svar