Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Se filmen hur du kan påverka och engagera dig som bland annat förtroendevald/Vision-ombud

Så blir du Vision-ombud

Har du nyss fått frågan om att bli ombud på din arbetsplats? Eller är nyfiken på att ställa upp för val? Här hittar du inspiration och information om hur det går till att bli Vision-ombud och vad det innebär.

Vad gör ett Vision-ombud?

Som förtroendevald och Vision-ombud är du dina kollegors röst mot arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv. Här är några exempel på vad du kan göra.

  • Skapa engagemang vid fikabordet, ordna aktiviteter, möten och nätverk för medlemmarna.
  • Fråga kollegor som ännu inte är med i Vision om de vill bli medlemmar.
  • Var en coach inför medlemmarnas lönesamtal.
  • Ha samverkan och överläggningar med arbetsgivaren i samband med löneöversynen och andra förändringar.
  • Driva intresseförhandlingar om förbättringar på arbetsplatsen.
  • Var kontaktperson på arbetsplatsen för den lokala klubbens eller avdelningens styrelse, eller hålla kontakten med Visions regionala center.

Verktyg för förtroendevalda

Vill du bli Klimatombud?

Vision har en ny facklig roll som är till för att skapa engagemang kring klimat- och miljöfrågor på din arbetsplats som är en viktig arena för förändring. Klimatombuden förväntas ta tillvara på och kanalisera medlemmars idéer och engagemang, och att sprida sina kunskaper till intresserade medlemmar. 

Information om rollen som klimatombud

Hur är det att vara Vision-ombud?

Vision-ombud berättar själv om hur det är att vara ombud:

Zuhair Abdulahad: Ombudet som aldrig tänker sluta påverka

Hur gör jag för att bli Vision-ombud?

Kontakta styrelsen för Visions lokala klubb eller avdelning på din arbetsplats - eller ett annat ombud på din enhet. Det är kollegorna på din arbetsplats som väljer dig som ombud så första steget är generellt att meddela dem att du ställer upp till val som ombud. Ofta ordnas ett då ett medlemsmöte med din enhet med en omröstning. När du blivit vald ska din avdelning/klubb rapportera att du är förtroendevald till Vision och arbetsgivaren. 

Finns det inte någon avdelning eller klubbstyrelse så är det du själv som behöver ordna med en omröstning och mejla protokoll eller minnesanteckningar till uppdrag@vision.se.

Har du frågor? Hör av dig till Vision Direkt.

Kontakta Vision

Din arbetsgivare blir informerad om att du är Visions ombud och du kommer att få informationsmaterial som ditt nya uppdrag.

Du som är intresserad av att bli förtroendevald och Vision-ombud kan också kontakta Vision Direkt. Då undersöker vi tillsammans vilka möjligheter och förutsättningar det finns för dig att bli ombud på just din arbetsplats.

Kontakta Vision

Så här använder vi dina personuppgifter 

Har du blivit vald till ombud?

Kontakta din avdelning eller klubb om du är nyvalt ombud eller skyddsombud. Finns ingen sådan ska du det center du tillhör.

Om styrelseuppdragen är uppdaterade ska ni registrerar det själva eller skickar in protokollet till uppdrag@vision.se. Glöm inte att också ange vilka som eventuellt har avgått från sina uppdrag.

Fler verktyg för dig som är förtroendevald

Bli ombud i Vision (pdf)

Frågor & svar