Cirka 30 stycken. Bakas 8–10 minuter i varmluftsugn 225 grader/vanlig ugn 250 grader
Deg:
8 dl mjöl
4 msk socker
200 gr rumstempererat smör
3 dl röd mjölk
1 pkt jäst
Fyllning:
150 gr rumstempererat smör
1,5 dl socker
4 msk vaniljsocker
2 msk mjöl
Så gör du:
Smula jästen i en bunke och häll på den kalla mjölken.
Blanda mjöl och socker och nyp i smöret så att det blir en smulig massa.
Blanda allt till fyllningen så att den är klar.
Häll jäst- och mjölkblandningen i mjölsmulet och arbeta ihop till en deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ihop den mer.
Tryck sedan ut degen med händerna så att du får en stor avlång form.
Bred ut fyllningen.
Rulla ihop degen, ta hjälp av degskrapa om den fastnar lite.
Nyp ihop skarven och lägg skarven neråt.
Skär sedan ca 1 cm tjocka skivor och lägg i bullform på bakplåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 2–3 h.
Efter:
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Baka av i ugnen och låt sedan svalna under kökshandduk.