Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Dator med tangenter

Vision går över till ny plattform för aktiviteter och utbildningar

2022-05-30

Under sommaren påbörjas flytten till en ny digital plattform för Visions alla utbildningar och aktiviteter. Syftet är att det ska bli enklare att få en överblick av det som finns tillgängligt och att i större utsträckning utgå ifrån användarnas behov.

I den första fasen som sker under sommaren kommer Visions e-utbildningar att flyttas till den nya plattformen.

- Vi gör överflyttningen steg för steg, med målbilden att samtliga av Visions aktiviteter och utbildningar ska samlas på ett och samma ställe. Det ska bli enklare för förtroendevalda och medlemmar att se vad som erbjuds just dem, och läranderesan med oss ska bli ännu bättre, säger Carl-Johan Schnell, utbildningsstrateg på Vision.

Frågor och svar

Varför behöver vi en ny aktivitets- och lärportal?

Vi tror att alla som någon gång försökt hitta en utbildning på vision.se kan hålla med om att det är ganska svårt och krångligt. Med den nya aktivitets-och lärportalen får vi möjlighet att tydligare och enklare visa upp alla aktiviteter och utbildningar. Det kommer bli enklare att hitta och anmäla sig till det man behöver och vill gå. Ambitionen är att skapa ett nav där vi kan samla och presentera allt det vi gör i förbundet på ett enkelt och tydligt sätt. Med portalen får vi också verktyg för att skapa bättre och mer effektiva lärresor

Kan avdelningar använda aktivitets- och lärportalen?

I det första steget kommer alla kunna hitta och gå våra e-utbildningar. I de efterföljande stegen bygger vi på med funktionalitet för andra typer av utbildningar och här kommer också de aktiviteter och utbildningar som avdelningarna redan idag lägger in via Mina sidor på sikt finnas med.

Kommer jag kunna se min kurshistorik i ALP och kommer det jag gjort tidigare sparas eller börjar allt från noll?

Ja, kurshistoriken kommer finnas i aktivitets- och lärportalen. Historik över utbildningar du gått tidigare finns kvar och hämtas upp till portalen. Ingenting kommer att försvinna bara för att vi går över till en ny portal.

Kommer jag kunna hitta annan utbildning än e-lärande?

Ja, på sikt kommer alla aktiviteter och utbildningar finnas i portalen. Vi börjar med steg 1 där vi flyttar över alla våra e-utbildningar. Med det på plats kommer vi gå vidare med ytterligare steg för att bygga ut katalogen.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Vision nära dig

Vision finns på de flesta arbetsplatser. Sök din avdelning eller klubb

Sök

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar