Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Kvinna distansjobbar vid sitt skrivbord.

Webbinarium om digital arbetsmiljö

2022-05-20

Att ha en bra och framför allt fungerande digital arbetsmiljö har aldrig varit viktigare. IT-strul skapar stress, tar tid och leder till sämre effektivitet. Välkommen på en förmiddag på temat digital arbetsmiljö. Digitalt såklart!

När: 31 maj, kl 9-12

Hur: Via Zoom eller Teams, anmälningslänk mejlas ut.

Anmälan

Görs senast 24 maj

Anmäl dig

Vilket stöd finns?

Vision är en partsorganisation till Suntarbetsliv - som jobbar med att ta fram verktyg för friska arbetsplatser. Där finns en uppsjö av användbara verktyg i ditt uppdrag som förtroendevald. Under webbinariet kommer Charlotte Wikholm och Linnea Bjuhr från Suntarbetsliv berätta det stöd de erbjuder med fokus på digital arbetsmiljö och arbetsliv.

Digi-ronden och aktuell forskning

Vi kommer att kika på Digi-ronden - ett digitalt verktyg för att främja bättre digitala system - bland annat genom digitala skyddsronder. Aktuell forskning inom om ämnet lyfts också fram. Visons egen strateg inom arbetsmiljö, Björn Cárdenas, berättar om vad våra undersökningar visar för Visions medlemmar. Både relaterat till deras digitala arbetsmiljö och arbetet på distans. 

I fokus är såklart hela tiden vad du som förtroendevald kan göra för att påverka. Du får handfasta tips på hur du kan gå tillväga, kunskap och länkar till användbara verktyg. 

Ledighet

Arbetsgivaren förväntas stå för förlorad arbetsförtjänst enligt Förtroendemannalagen § 7, behöver du stöd i samtalet med din arbetsgivare gällande din ledighet så är du välkommen att kontakta ditt center.

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss