• Ann-Helene Willberg är en av initiativtagarna till nätverket

Avtal

Nytt nätverk för energibolagen

15 januari 2024

Förmånsbeskattning, möjlighet att trappa ner inför pension och lön. Det var bland annat dessa ämnen som det fanns ett behov av att diskutera för energibolagen inom Bök-avtalet. Därför drogs ett nationellt digitalt nätverk igång.

Ann-Helene Willberg, ordförande i Luleå Energi ­Visionklubb, var en av dem som tog initiativ till nätverket.

Vad fick er att samla er?

– Vi började i september 2022 för att vi kände att det fanns ett behov av att prata om villkor och löner.

→ Mälarenergi nästan ensam med bonus

Vilka ämnen har ni hunnit avverka?

– Vi träffas en timme i månaden och diskuterar frågor som 80/90/100, som ger en möjlighet att trappa ner inför pensionen, förmånsbeskattning av tjänstebilar och löneprocessen.

Hur har intresset varit?

– Vi tänkte från början bara ha ett nätverk i norra Sverige, men nu är vi 69 personer från 33 olika bolag. Sedan finns det några tjänstemän från fackförbunden också, som är väldigt bra att ha med i nätverket. Vi som ingår i avtalsgruppen deltar.

Hur har nätverket påverkat deltagarnas arbete konkret?

– Jag kan säga att ett bolag som ingår i nätverket kommer ändra hur de jobbar med löneprocessen, efter att de hört om hur Luleå Energi, där jag arbetar, jobbar. De kommer nu att utbilda chefer och medarbetare i löneprocessen.

Vilka får vara med i nätverket?

– Vi finns inte bara för ordföranden, utan även styrelse-  eller klubbledamöter får vara med. Men vi för inga anteckningar, så det enda sättet att få del av samtalen är att vara med på mötena. Man får kontakta mig så ser jag till att man kommer med i nätverket. 

Editionsbanner_teknik.jpg


Relaterade artiklar