Årets Skyddsombud

Jonas Erlandsson är Årets skyddsombud 2023!

25 oktober 2023

Jonas Erlandsson är utsedd till Årets skyddsombud 2023! Han får priset för sitt stora hjärta för kollegerna och sin hängivenhet för arbetsmiljöfrågor.

Priset Årets skyddsombud delas ut av Tidningen Vision på uppdrag av fackförbundet Vision.  I dag, onsdag 25:e oktober på Skyddsombudens dag, delas priset ut under en digital sändning.  Jonas Erlandsson har nu utsetts till Årets skyddsombud 2023.

Hur känns det Jonas?

– Det svartnar lite grand för ögonen. Jag blev överraskad på alla sätt och vis, säger han när Tidningen Visions chefredaktör Åsa Bolmstedt tillkännager att han vunnit utmärkelsen.

– Det känns mycket bra. Det stärker mig i mitt arbete att fortsätta jobba för en bättre arbetsmiljö. Det betyder mycket, säger han efter en stund när han samlat sig lite.

Juryns motivering till priset Årets skyddsombud 2023 lyder som följer:

Årets skyddsombud är ett hängivet och genuint skyddsombud med stort hjärta för att hjälpa kollegerna och bidra till en god arbetsmiljö på arbetsplatsen. Genom en kombination av hårt arbete samt en lyhördhet för medarbetarnas behov och organisationens utmaningar har skyddsombudets insatser främjat en positiv arbetsmiljökultur och ett ökat fokus på medarbetarnas hälsa och välmående.

Årets skyddsombud har visat en djup förståelse för vikten av en sund och trygg arbetsmiljö för alla medarbetare, och hans hängivenhet för arbetsmiljöfrågor har haft en positiv inverkan på hela organisationen.Alt-textPriset Årets skyddsombud delades ut under en livesändning under onsdagen. I stora bilden syns Åsa Bolmstedt, chefredaktör för Tidningen Vision. Längst upp till höger i bild ser du Jonas Erlandsson och under honom är Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Jonas Erlandsson jobbar till vardags som teknisk förvaltare/systemansvarig på Ludvika kommunfastigheter. Han har nominerats av sina kolleger på för att han är engagerad och förtroendeingivande person, som det är lätt att prata med.

Ytterligare två personer blev nominerade, du kan läsa om dem här.

Fakta Årets skyddsombud

  • Priset Årets skyddsombud delas ut av Tidningen Vision på uppdrag av Visions förbundsstyrelse. Skyddsombud, huvudskyddsombud och regionala skyddsombud kan nomineras till priset.
  • Tanken är att uppmärksamma skyddsombudens viktiga arbete.
  • En jury utser vinnaren. Juryn består av representanter från Visions förbundsstyrelse, Visions arbetsmiljögrupp, förbundets arbetsmiljöstrateg samt Tidningen Visions chefredaktör.

Förra året utsågs Zübeyde Arslanerkekoglu till Årets skyddsombud. Läs en intervju med henne här.

Alt-textZübeyde Arslanerkekoglu.


Relaterade artiklar