Hjälper gärna covidsjuka igen
1 mars 2021
När coronapandemin bröt ut fick tandsköterskan Carmen Wiberg frågan om hon ville jobba på en akutklinik för covidpatienter. Hon sa ja direkt. Ett val hon aldrig ångrat.
I dag är Carmen Wiberg tillbaka på sin vanliga folktandvårdsklinik i Rosengård i Malmö.
– Det är roligt. Det är mer att göra, här tar vi emot många fler patienter än på akutkliniken. Där kunde vi max ta emot fyra per dag, eftersom rummet måste saneras efter varje person, säger hon.
Från mars till augusti jobbade hon på akutkliniken i Limhamn, som enbart tog emot patienter med misstänkt eller bekräftad covidsmitta. Hon har tidigare berättat om detta i Tidningen Vision nr 5/2020. När hon ser tillbaka på den tiden slås hon av vilken speciell upplevelse det var.
– Vi hoppade in utan att veta så mycket om viruset. När vi kom dit började vi från noll och byggde upp allt från grunden. Arbetslaget, som bestod av tandläkare, kliniksamordnare och tandsköterskor, skapade helt nya rutiner tillsammans, minns hon.
Läs mer: De ställde om helt under corona
För Carmen Wiberg var det en självklarhet att ställa upp och jobba med covidpatienter.
– Det känns bra att ha kunnat hjälpa till. Får jag frågan igen om jag vill ställa upp och jobba under liknande omständigheter tackar jag ja.
Läs även:
Relaterade artiklar
Ingångslön, startlön, lön på första jobbet – lista med 21 yrken
Är du nyexaminerad? Vill du veta vad du kan begära i lön på första jobbet? Vi har statistik på vad unga 18 till 29 år tjänar i 21 yrken, bland annat socialsekreterare, ingenjör, medicinsk sekreterare, och administratör. Kolla din startlön här!
Kom hit – få 75 000 kronor!
Den offentliga sektorn skriker sig hes efter arbetskraft. Runt om i landet tar arbetsgivare alla till buds stående medel för att locka potentiella medarbetare. I Jokkmokk försöker kommunen locka med stipendier, pengar och ett löfte om att få insyn och bli sedd på sin arbetsplats.