• Låten Jerusalema av den sydafrikanska DJ:n Master KG och sångerskan Nomcebo har fått hela världen att dansa. Jessica Roswall gjorde en video med personalen på öron-, näsa-, halskliniken i Lund.

Arbetsmiljö

Sprider glädje med dansande kolleger

24 februari 2021

Medicinska sekreteraren Jessica Roswall i Lund nappade på Jerusalema dance challenge, fick öron-, näsa-, halskliniken att dansa och gjorde en film som spridit glädje i sociala medier.

Hur fick du idén till att göra dansvideon?

– En bekant berättade att han hade sett en Jerusalema dance challenge-video och undrade om inte jag också skulle göra en, eftersom jag är en person som gärna drar igång grejer. Jag tittade och nappade. Men jag avvaktade lite eftersom vi hade ett coronautbrott på kliniken i december.

Vad är Jerusalema dance challenge?

– En låt och dansvideo som gjorts för att peppa folk globalt att hålla ut under corona. Alla uppmanas att spela in sin version av dansen. 

Läs mer: Därför sprider sig Jerusalema över världen

Hur gick du tillväga?

– Jag bad verksamhetschefen om tillstånd att filma och frågade sedan alla på kliniken om de ville vara med. Ungefär 15 nappade – medicinska sekreterare, audionomer och vår städare. En läkare hade också anmält sig men dök inte upp när det var dags att öva. Vi filmade i början av februari. Det var väldigt roligt, fast jobbigt att dansa med munskydd och visir.

Vad har det blivit för respons?

– Jättepositiv, både på kliniken och utanför. Många har mejlat och tackat för att vi är såna glädjespridare, mina goa kolleger och jag.

Du är skyddsombud också. Hur har det gångna året varit?

– Det har varit helt galet mycket att göra med alla möten och risk- och konsekvensbedömningar, samtidigt som jag skulle hinna med mitt vanliga jobb. Men nu har det lugnat ner sig lite.

– Det kändes viktigt att skapa något roligt mitt i allt det jobbiga som händer runt omkring. Vi är ett bra gäng som försöker hålla ångan uppe. Detta kanske gör att vi orkar lite till.


Relaterade artiklar