• I år kan Visions medlemmar tvingas att ta ut en del av sin semester i december. IT-teknikern Erik Ljungkvist har ingenting emot att vara ledig kring jul.

Coronaviruset

Kan bli julsemester för Erik

1 juni 2020

På grund av coronapandemin utökas årets semesterperiod för Visions medlemmar. För IT-teknikern Erik Ljungkvist i Tierps kommun kan det betyda att han måste ta ut en del av sin semester i december.

– För mig är inte semester med sommar och sol så viktigt, jag kan lika väl vara ledig kring jul. Dessutom får man ju en väl tilltagen kompensation, säger han.

Det är enbart yrkesgrupper som har en mycket hög arbetsbelastning under coronakrisen som får sin semesterperiod utökad. Det handlar till exempel om första linjens chefer i omsorgen och personal inom hälso- och sjukvården. Även personal inom IT och kommunikation, som har ett ökat tryck just nu, kan komma ifråga.

Det har IT-teknikern Erik Ljungkvist känt av. En klar majoritet av frågorna som han besvarar från hemarbetsplatsen i radhuslägenheten i Tierp handlar just om olika tekniska lösningar för distansarbete.

På hans enhet är semesterplaneringen i full gång. I dagsläget ser det ut som att de flesta får sina önskade veckor.

– Just nu ser det bra ut, men man vet aldrig, läget kan snabbt förändras, säger Erik Ljungkvist 


Relaterade artiklar