Så funkar jobbet i mottagningstältet
14 april 2020
Vårdadministratör Nathalie Månsén jobbar i nya mottagningstältet utanför akuten vid Centralsjukhuset i Karlstad. Hit kommer patienter för att undersöka eventuell coronasmitta.
Hur har coronaviruset påverkat ditt jobb?
– I tre veckor har vi vårdadministratörer turats om att sitta i vårt nya mottagningstält utanför akuten tillsammans med en sjuksköterska. Sköterskan frågar om symtom och bestämmer om patienten kan uppsöka sin vårdcentral eller gå hem. Bedömer hon att det behövs en undersökning triagerar (sorterar, reds. anm.) hon patienten som ren eller oren och till rätt klinik, säger Nathalie Månsén,
vårdadministratör vid akutmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad.
Ren eller oren?
– Ja, på den orena sidan hamnar alla med feber, hosta, halsont och snuva. De som inte har några luftvägssymtom hamnar på den rena sidan.
Vad gör du?
– Skriver in dem som ska tas in och sköter kassaregistreringen. Fast nu har man bestämt att vi vårdadministratörer ska byta med undersköterskorna och sitta inne i receptionen i stället. Det är för att vi ska kunna skriva lite diktat samtidigt, vilket vi inte gjort i tältet. Men vi kanske hamnar här ute igen, vi testar vad som fungerar bäst.
Utsätts ni inte för smittrisk?
– Nej, för vi sitter vid ett bord och patienten får stanna vid ett annat bord tre meter bort. Och det får bara vara en patient i tältet åt gången. Står folk i kö får de vänta utanför, med avstånd mellan sig.
Relaterade artiklar
Ingångslön, startlön, lön på första jobbet – lista med 21 yrken
Är du nyexaminerad? Vill du veta vad du kan begära i lön på första jobbet? Vi har statistik på vad unga 18 till 29 år tjänar i 21 yrken, bland annat socialsekreterare, ingenjör, medicinsk sekreterare, och administratör. Kolla din startlön här!