• Flygplanstekniker Anders Hagelberg jobbar numera på reningsverket i Halmstad, eftersom det inte går några reguljära flyg på hans ordinarie arbetsplats.

Coronaviruset

Flygplanstekniker rycker in på reningsverket

14 april 2020

Flygplatsen i Halmstad tar inte emot några reguljära flyg för tillfället på grund av coronaviruset. För flygplatstekniker Anders Hagelberg innebär det nya arbetsuppgifter – på kommunens reningsverk.

Hur har coronaviruset påverkat ditt jobb?

– Flygplatsen här har gått ned i beredskapsläge sedan ett par veckor och tar inte längre emot reguljära flyg. För mig betyder det att jag är utpositionerad till Laholmsbukten VA och jobbar på reningsverket i Halmstad i stället, säger Anders Hagelberg, flygplatstekniker på Halmstad city Airport.

Vad har du för uppgifter där?

– Jag går tillsammans med deras drifttekniker. När jag blir varm i kläderna ska jag göra enklare serviceunderhåll och kontrollera att anläggningen tuffar på som den ska.

Känner du att du gör nytta?

– Jag är fortfarande i upplärningsfasen, men på sikt kommer jag säkert kunna hjälpa till. Här som på alla andra arbetsplatser är folk hemma om de har minsta symptom, så det finns definitivt uppgifter för mig att sätta tänderna i.

Är flygplatsen helt stängd?

– Nej, den är öppen för samhällsnyttigt flyg, som ambulansflyg, räddningsflyg, polisflyg och militärmaktens flyg. För dem som har ett privat plan går det fortfarande bra att landa på flygplatsen i Halmstad. Det är bara de reguljära flygen som är inställda.

När tror du att du är tillbaka igen?

– Jag hoppas att vi kan öppna igen till efter sommaren, men egentligen har jag inte den blekaste. Det är bara min förhoppning.


Relaterade artiklar