Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

  • Kyrka

Vision yrkar för mer inflytande över arbetstiden

2023-01-17

Vision har nu överlämnat yrkanden till Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation inför avtalsrörelsen 2023. I yrkanden tydliggörs vilka frågor Vision kommer att driva i förhandlingarna.

Inflytande över arbetstiden

Vision kommer att förhandla för större möjligheter för medlemmar att påverka sin vardag. Bland annat vill Vision införa ett arbetstidskonto som låter arbetstagare själva vara med och styra omfattningen av arbetstiden.

– Visions medlemmar har länge efterfrågat och delvis fått större påverkansmöjlighet gällande arbetstid och ledighet i sin vardag. Nu vill vi ta ytterligare ett steg, säger Jens Lagnestam, förbundsstyrelseledamot i Vision och församlingspedagog inom Svenska kyrkan.

Höjd ersättning för bil och läger

Vision yrkar också på att kilometerersättningen för de som kör egen bil i arbetet ska höjas samt att den så kallade lägerersättningen för personal inom lägerverksamhet med övernattning ska ses över.

Löneökningar för balans

Den kollektivavtalade löneökningsnivån ska vara i nivå med övriga arbetsmarknaden.

– Det är ekonomiskt svåra tider just nu säger Carl Eos, avtalsansvarig ombudsman. Det är viktigt att både vi och arbetsgivarna tar ansvar för långsiktigt hållbara villkor för arbetstagarna och för verksamheterna.

Nytt avtal från april

Förhandlingar mellan parterna påbörjas i februari. Lön- och villkorsavtal löper ut den sista mars 2023. Målet är att nya avtal ska finnas på plats i månadsskiftet mars-april. Du som medlem i Vision och anställd inom Svenska kyrkan får din reviderade lön för 2023 när nytt kollektivavtal är tecknat.

Visions yrkande till Svenska kyrkan (pdf)

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss