Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

  • Två kollegor samtalar.

Här är de nya lagarna som infördes 1 januari 2023

2023-01-12

Vi är inne i ett nytt år, vilket innebär nya lagar. Här är några nya lagar och förordningar som kan beröra dig som är i arbetslivet, du som är student eller pensionär.

  • Sänkt skatt för dig över 65 år som fortfarande arbetar. Detta innebär att skatten sänks för personer som vid årets ingång har fyllt 65 år och som fortsätter att arbeta.
  • Rätten att få jobba kvar. För anställda som är äldre och vill fortsätta arbeta får ett år till i arbetslivet. Rätten att få jobba kvar förlängs från 68 år till den dag man fyller 69 år. Pensionsålderns höjning medför också en del följdändringar i system som bygger på pensionsåldern även om inte alla ändras.
  • Reseavdraget behålls och schablonbeloppen för arbetsresor, tjänsteresor och hemresor förstärks. Respektive resa med egen bil höjs till 25 kronor per mil. Avdraget för resor med förmånsbil höjs till 12 kronor per mil.
  • Räntan på studielån ökar. Den nya räntan på 0,59 procent består av en årlig basränta (0,14 procent) och ett tillägg för att täcka de kreditförluster som medföljer studielånet (0,45 procent).

Nya lagar och förordningar (regeringen.se)

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss