Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Leende kvinna.

Vilket fackförbund tillhör jag?

Att välja fackförbund kan kännas svårt. Du bör vara med i ett fackförbund som organiserar din yrkesgrupp och förhandlar ditt kollektivavtal. Här får du råd om vad du ska tänka på för att välja det bästa fackförbundet för dig.

Vilket fackförbund ska jag välja?

I din organisationsfrihet ingår att du kan välja vilket fackförbund du vill, men förbundet ska enligt sina stadgar organisera din yrkeskategori inom den sektor som du är verksam.

Hur vet man vilket fackförbund man ska tillhöra? Relevanta frågor att ställa dig är vilket förbund som bäst tar tillvara dina intressen och kan erbjuda dig stöd i arbetslivet. Här kan du kolla om du kan vara med i Vision.

Välj fackförbund efter dina arbetsuppgifter

Hur ett yrke definieras har vanligtvis med arbetsuppgifterna att göra. Det är vad du arbetar med – inte din titel – som avgör vilket kollektivavtal som gäller dig, och därmed också vilket förbund som är bäst för dig att vara med i.

Den viktigaste skillnaden mellan fackförbund är mellan ett arbetar­förbund och ett tjänstemanna­förbund. Om du till exempel arbetar med administration eller jobbar som social­sekreterare i kommunen så är du tjänsteman.

Vision organiserar och förhandlar för tjänstemän, däribland chefer, som leder, utvecklar och administrerar välfärden. Visions sektor är kommun, region, kyrkan och bolag kopplade till välfärden, till exempel vårdbolag och friskolor.

Nackdelar med att tillhöra fel fackförbund

Det finns stora nackdelar med att vara medlem i ett förbund som inte förhandlar om villkor och lön för din yrkes­grupp.

Om Vision inte har kollektiv­avtal med din arbetsgivare kan vi bland annat inte åberopa brott mot kollektiv­avtalet i en tvist, till exempel arbets­givaren inte skulle betala ut övertids­ersättning eller betala felaktig föräldra­lön.

Du får också begränsat inflytande i beslut som rör din arbets­plats om du inte är med i det fackförbund som tecknar avtal för din befattning.

Gränsdragningar och konkurrens mellan fackförbund

Inom den sektor som Vision är verksamma har vi tecknat gränsdragnings­avtal med några andra fackförbund om hur vi ska samarbeta. Vi har sådana avtal med bland andra Unionen, Kommunal, Scen & Film, Journalist­förbundet och Lärarförbundet.

Det finns också konkurrerande fackförbund för tjänstemän inom välfärden där Vision inte har något samarbets- eller gränsdragnings­avtal. Det innebär att det då råder fri konkurrens om att värva medlemmar.

Varför ska du välja fackförbundet Vision?

Vision är ett av de starkaste förbunden inom våra branscher. Vi erbjuder dessutom ett riktigt bra medlemskap – så vi växer och växer för varje år! Vi är ett handlings­kraftigt förbund, så gå med du också om vi är rätt fackförbund för dig!

Bli medlem i Vision

  • 3 månader utan kostnad
  • Stöd och råd i oroliga tider
  • Förstklassig inkomstförsäkring

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Vi erbjuder

En vass inkomstförsäkring, stöd i karriären och schysta medlemsförmåner.

Bli medlem nu

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss