Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Se filmen hur du kan påverka och engagera dig som förtroendevald och Vision-ombud.

Så blir du Vision-ombud

Har du fått frågan om att bli ombud på din arbetsplats? Eller är nyfiken på att ställa upp för val? Här hittar du inspiration och information om hur det går till att bli Vision-ombud och vad det innebär.

Som förtroendevald och Vision-ombud är du dina kollegors röst mot arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv.

Vill du bli ombud? Så här gör du!

Vill du bli Vision-ombud på din arbetsplats? Så här gör du:

  1. Kontakta styrelsen för Visions lokala klubb eller avdelning på din arbetsplats – eller ett annat ombud på din enhet.
  2. Meddela dina kollegor att du ställer upp till val som ombud på arbetsplatsen. Ni ordnar ett medlemsmöte där de som är medlemmar i Vision får rösta om val av ombud.
  3. När du blivit vald ska din avdelning eller klubb rapportera att du är förtroendevald till Vision och arbetsgivaren.

Finns det ingen avdelnings- eller klubbstyrelse där du jobbar? Då är det du själv som får ordna med en omröstningen. Mejla protokoll eller minnesanteckningar från medlemsmötet till uppdrag@vision.se.

Din arbetsgivare blir informerad om att du är Visions ombud och du kommer att få informationsmaterial om ditt nya uppdrag.

Vad gör ett Vision-ombud?

Här är några exempel på vad du kan göra för att påverka som Vision-ombud.

  • Skapa engagemang vid fikabordet, ordna aktiviteter, möten och nätverk för medlemmarna.
  • Fråga kollegor som ännu inte är med i Vision om de vill bli medlemmar.
  • Var en coach inför medlemmarnas lönesamtal.
  • Ha samverkan och överläggningar med arbetsgivaren i samband med löneöversynen och andra förändringar.
  • Driva intresseförhandlingar om förbättringar på arbetsplatsen.
  • Var kontaktperson på arbetsplatsen för den lokala klubbens eller avdelningens styrelse, eller hålla kontakten med Visions center.

Verktyg för förtroendevalda

Hör av dig om du har frågor

Du som är intresserad av att bli förtroendevald och Vision-ombud kan också kontakta Vision Direkt. Då undersöker vi tillsammans vilka möjligheter och förutsättningar du har att bli ombud på just din arbetsplats.

Kontakta Vision

Så här använder vi dina personuppgifter 

Har du blivit vald till ombud?

Kontakta din avdelning eller klubb om du är nyvalt Vision-ombud eller skyddsombud. Finns ingen sådan ska du kontakta det center du tillhör.

Om styrelseuppdragen är uppdaterade ska ni registrera det själva eller skicka in protokollet till uppdrag@vision.se. Glöm inte att också ange vilka som har avgått från sina uppdrag.

För dig som förtroendevald

Hur är det att vara Vision-ombud?

Ett av Visions ombud berättar i en intervju om hur det är att vara ombud.

Vision-ombud berättar

Vill du bli klimatombud?

Vill du engagera dig för klimatet på din arbetsplats? Läs mer om uppdraget som klimatombud – en ny facklig roll för att ta vara på idéer och sprida kunskaper om miljöfrågor på arbetsplatsen.

Klimatombud

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss