Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

Räddade sommartiden i Umeå

När kommunen ville slopa sommartiden ställde Marie upp på Visions sida av förhandlingsbordet.

1967 fattades ett beslut i Umeå kommun att tjänstemän skulle arbeta sommartid mellan maj och september i utbyte mot en halvtimmes övertid varje dag. På 2010-talet hävdes beslutet och anställda vid Umeå kommun såg ut att förlora både sin sommartid och rätt till halvdag innan röd dag, något som ledde till enorma protester och ett år av förhandlingar.

Marie Sandström jobbar som nämndsekreterare och valsamordnare i Umeå och var en av de som satt på Visions sida av förhandlingsbordet.

Hur gick det i förhandlingarna, och vad kom ni fram till för resultat?

– Det slutade med att vi fick behålla sommartiden i juni, juli och augusti och samtidigt fick rätt till semesterväxling. På så sätt kan man nu välja om man vill byta sin semesterersättning mot extra semesterdagar. Vi gjorde också om halvdagarna till en timbank som man själv kan distribuera över. Nu har varje medarbetare 26 timmar att ta ut när man själv vill. Något som är bra då halvdagarna ofta är kopplade till kristna traditioner som inte är relevanta för alla idag.

Läs också: 4 000 kronor extra i glesbygdstillägg

Varför tror du att ni lyckades?

– Det var ett sådant enormt engagemang från medlemmarna att det var svårt att inte lyssna på. Och under förhandlingarna jobbade vi med politisk påverkan i form av till exempel debattartiklar för att skapa opinion i frågan.

Hur togs beslutet emot bland medlemmarna?

– Till största del positivt. Några var missnöjda över att förlora två månader sommartid, men sedan vi infört flextid är övertiden redan kompenserad. Därför kändes detta som ett bra resultat och vi hade en otrolig sammanhållning och kämparanda med enorm uppslutning bakom frågan.

Läs också: Linda jobbar för bättre arbetsmiljö i Växjö

Har ni några andra exempel på facklig handlingskraft?

– Just hos oss jobbar vi med att se till våra medlemmars intressen när det gäller förändringar i verksamheten. Vi får ofta se på förslag innan de genomförs och kan vara med och styra om dem för att de ska passa medlemmarna bättre. Vi har en nära dialog både med medlemmarna och arbetsplatsen.

Har du några tips till andra som vill påverka sin arbetsplats?

– Frågor som förmåner och arbetstider tycker jag aldrig att vi ska sluta jobba med. Fråga medlemmarna vad de vill ha och jobba med det. På så sätt kan arbetsgivarna också skapa mer attraktiva arbetsplatser där man lättare kan behålla talang.

Missa inte Visions handlingskraftskarta – full av exempel på facklig framgång!

Handlingskraftskartan

Vad har ni gjort?

Har ni drivit igenom en lyckad intresseförhandling på er arbetsplats? Eller kanske lyckats extra bra i dialogen kring arbetsmiljön? Rabatt på elcyklar, extra semesterdagar, friskvård - berätta vad ni gjort! 

Mejla oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss