Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Leende kvinna.
    Christine

4000 kr mer i lön till vårdadministratörer i Valdemarsvik

Christine Gustavsson jobbar som vårdadministratör i Valdemarsvik. 2020 lyckades hon och hennes kollegor driva igenom ett glesbygdstillägg på 4 000 kr för yrkesgruppen.

På små orter kan det vara tufft med rekrytering. I Valdemarsvik finns bara en vårdcentral med ett stort upptagningsområde. Att tappa personal på orten innebär att det inte alltid är helt lätt att rekrytera ny.

Läs också: Marie räddade sommartiden i Umeå

Berätta, hur gick det till när ni fick igenom tillägget?

– Sedan tidigare har läkare och sjuksköterskor haft glesbygdstillägg hos oss, men det har inte gällt oss vårdadministratörer. Vi har därför försökt lyfta frågan under lång tid men har inte riktigt kunnat nå fram med sakliga argument. Under våren fick vi dock en situation när en av våra kollegor skulle sluta och en annan skulle gå på föräldraledighet. Då vi är totalt 4 vårdadministratörer på arbetsplatsen blev det ett stort tapp och rekryteringsläget blev akut. Då insåg vi att det var rätt läge att driva frågan igen. Vår chef tog frågan vidare med HR och efter en vecka hade vi fått igenom tillägget.

Hur var stämningen på arbetsplatsen när tillägget gick igenom?

– Det kändes verkligen som en stor seger. Då vi är få på arbetsplatsen hade vi varit underbemannade en tid och tillägget kändes både som ett erkännande och som ett bra verktyg för att kunna rekrytera snabbt. Vi var beredda på att få kämpa betydligt mer så det kändes som en utandning att det gick så bra att få igenom.

Läs också: Linda jobbar för bättre arbetsmiljö i Växjö

Hur gick rekryteringen?

– Den gick bra! Vi lyckades rekrytera och hoppas också på att tillägget blir en bra motivering för personalen att stanna kvar längre. Om vi tittar på de andra yrkesgrupperna som har tillägget ser vi att bemanningen där har varit stabil över tid.

Har du några tips till andra som vill engagera sig på sina arbetsplatser?

– Se till att du och kollegorna är eniga om vilken fråga ni vill driva och att chefen är med på tåget. Sedan gäller det att hitta rätt tillfälle att driva frågan. Det är lättare att få igenom förslag som är aktuella och relevanta.

Missa inte vår handlingskraftskarta - full av exempel på facklig framgång!

Handlingskraftskartan

Vad har ni gjort?

Har ni drivit igenom en lyckad intresseförhandling på er arbetsplats? Eller kanske lyckats extra bra i dialogen kring arbetsmiljön? Rabatt på elcyklar, extra semesterdagar, friskvård - berätta vad ni gjort! 

Mejla oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss